avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca-Recuperare drepturi banesti. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca-Recuperare drepturi banesti. Tribunalul imi cere documente pe care nu le am eu,,,Ce ma fac ?,,,

Buna seara tuturor ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies
Subiect -Ma aflu in proces cu fostul angajator multiple probleme: Recuperare salarii neplatite. In paralel se afla un alt dosar penal pe numele Firmei si angajatorului. Majoritatea contractelor de munca erau false.Mai precis acesta nu inregistra la ITM adevaratele contracte semnate de noi.Erau facute alte contracte de munca,dar pe 2 sau 4 ore de mnuca/zii
Contract de munca fals dovedit printr-o expertiza facuta de politie prin Institutul National de Expertize..
Tribunalul Litigii de munca imi cere sa depun la dosar actecare sunt la politie si parchet. Imi cere "
Copie certificata pentru conformitate cu originalul ,In doua exmplare
Tribunalul imi cere :,, Sa faceti demersuri la Oficiul National al Registrului Comertului si sa depuneti o furnizare de informatii cu privire la sediul societatii parate,, exact asa scrie.
Mentinez ca eu nu am nici un fel de act. Am fost la politie iar politia mia spus ca nu imi da asa ceva.
Nici cei de la Registrul comertului nu imi da nimic....
Ce fac ? Unde sa mai merg ?
#-o
Poate sa ma indrume cineva din d.voastra ,cat mai corect?
Ma scuzati
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 10 Ianuarie 2014
Cred ca instanta se refera la 2 copii legalizate dupa contractul dvs de munca asa cum l-ati semnat, pentru ca altele nu aveti de unde, iar la registrul comertului puteti depune o cerere prin care sa solicitati date despre firma, la cerere atasati si cerinta instantei in copie. Doar ca raspunsul o sa-l dea in 30 zile, pentru ca asa sunt "sclavii" protejati in Romania. Mult scces va doresc,nu disperati totul trebuie sa aiba o rezolvare!

Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Solutia:
1. solicitati ITM-ului, in baza Legii nr.554/2001, eliberarea unei copii conforme cu exemplarul depus la inspectorat de pe c.i.m. incheiat cu angajatorul respectiv, daca data inceperii activitatii este anterioara datei de 01.01.2011.

2. depuneti o adresa in scris la Tribunal prin care le comunicati ca, anumite acte solicitate sunt la politie si parchet.

3. contra cost ORC va poate elibera un certificat constatator cu date despre societatea in cauza.
Domnilor,doamnelor consilieri .Toate actele, documentele firmei - Contracte de munca-State de plata- incetari comntracte de munca au fost luate de politie si expertizate prinInstitutul Natiaonal al politiei. De la d.l politist de caz stiu ca pe toate aceste documente nu erau semnaturile angajatilor. Toate ffiind semnate de persoanade incredere a patronului o doamna contabila. Care a recunoscut totul la politie. TOATE DOCUMENTELE SUNT LA POLITIE !
Eu am de la parchet procuratura " COPIE XER-Ordonanta in care scrie CONSTAT-- DIN MATERIALUL PROBATOR Administrat in cauza a rezultat ca ( dl.Ion -patronul) a incheiat mai multor angajati contracte individuale de munca cu sau fara stirea acestora,practicand o fractiune de norma de 2 sau 4ore pe zi,desii timpul lucrat efectic de angajati zilnic si saptamanal era mult mai maresau unora dintre acestia din diverse motive a refuzat sa le incheie contracte de munca.Prin raportul de constatare Tehnico-Stiintifica s-a comfirmat ca semnatura de la rubrica --Salariat-- de pe contractul de munca nu apartine partii vatamate ( subsemnata)
Acesta si o alta constatare a ITM SUNT SINGURELE DOCUMENTE PE CARE LE AM
va multumesc
Ce aveti de la Politie nu ati depus si la instanta?
Am depus de mult toate actele dar in citatia primita astazi imi solicita aceste documente,
Multumesc

Alte discuții în legătură

Consultare dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua, 1. In faza de incepere a urmaririi penale daca s-a dispus aceasta de catre Parchet, rezolutia prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale se ... (vezi toată discuția)
Acte originale disparute dintr-un dosar penal ContSters241026 ContSters241026 .Litigiu de munca in instanta dar si penal Tin sa va spun ca eu am obtinut aceste copii dupa CIM De la politie. Pentru ca au fost luate spre exeptizare ... (vezi toată discuția)
Cim fals art1580 art1580 Sunt angajatul unei societati de 9 luni fara a incheia un CIM in forma scrisa. In urma cu 6 luni am fost anuntat de angajator ca activitatea firmei se ... (vezi toată discuția)