avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat/procuror
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat/procuror

Buna seara! As dori sa stiu daca intr-un proces reclamantul(care de altfel este si victima) este reprezentant de un avocat sau de procuror?
Cel mai recent răspuns: andreea_elena19 , utilizator 17:46, 10 Ianuarie 2014
Reclamantul (partea vatamata) poate fi reprezentat de un avocat, in baza unui contract de asistenta juridica incheiat cu acesta. Procurorul este reprezentantul statului, de regula, in procese penale, acesta reprezinta "acuzare", iar un avocat reprezinta "apararea".
Multumesc foarte frumos! Am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare conventionala in procesul penal drept2004 drept2004 Vin cu o intrebare. Sunt licentiat in drept si vreau sa imi reprezint o ruda (de gradul 3) intr-un proces penal, in cadrul unei plangeri impotriva deciziei ... (vezi toată discuția)
Pronuntare in baza art 320 aln 1 nikolos nikolos se amana pronuntarea pina la 15 oct ( pe penal ) si se deschide dosar nou pe civil si se judeca tot la sectia penala. intrebare : avocatul care m-a reprezentat ... (vezi toată discuția)
Înscriere în fals împuternicire avocaþialã TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! Am următoarea problemă: Eu (X) reclamant într-un dosar de partaj, (Z) pârâtă, (Y) bunicul meu-pârât. (Z) îşi angajază apărător, ... (vezi toată discuția)