Buna ziua,
este foarte posibil sa fiu nevoit sa returnez niste bani unei companii.
nu am proprietati si nici venituri.
in schimb, in urma cu cativa ani, am luat un credit cu care am cumparat un apartament.
platesc ratele la zi, o parte din credit a fost rambursata deja.
vreau sa va intreb daca cei de la companie se pot indrepta impotriva acestui credit, daca pot sa-mi execute acel apartament.
multumesc.
Creditorul (in speta compania) nu se indreapta impotriva creditelor, ci impotriva Dvs., ca debitor.
Iar daca Dvs. aveti 2 credite garantate cu imobilul pe care il aveti, atunci se cerere executarea imobilului (vanzarea la licitatie) si daca suma primita pe imobil este mai mare de 85.000 Euro, atunci isi va recupera datoria?
Mai valoreaza imobilul cel putin 85.000 Euro? Daca nu, atunci va poate poprire pe salariu, daca sunteti angajat.
Nu mai am nici un fel de venituri, fiind in somaj de circa doua luni.
Valoarea totala a creditelor garantate cu acel imobil, plus datoria mea catre companie, sunt mai mari de 85.000 de euro, iar imobilul nu mai valoreaza atat. Practic, daca s-ar vinde, nu s=ar putea acoperi cele doua credite si datoria mea fata de ei. Poate banca sa se prejudicieze pe ea singura, vanzand imobilul la o valoare foarte mica, doar ca acea companie sa-si recupereze datoria de la mine?
Ar mai fi o problema.
Dupa reincadrarea mea facuta pe baza sentintei tribunalului, am mai lucrat circa 4 luni in banca respectiva. In urma desfiintarii postului, am plecat conform CCM, cu un nr de salarii compensatorii. Intre timp, banca a castiga la recurs si mi s-a anulat reincadrarea. In acest caz, poate banca sa se indrepte si asupra salariilor compensatorii primite dupa reincadrare si ca urmare a desfiintarii postului?
Da, poate cere recuperarea si a salariilor compensatorii. Pentru ca daca nu va reincadra, nu ati fi primit salariile compensatorii in urma unei eventuale concedieri.
Se recupereaza toate drepturile salariale incasate de Dvs. de la data concedierii si pana la data incetarii contractului de munca.
Pai am primit drepturi salariale pentru perioada dintre concediere si reincadrare, apoi salarizare pentru cele patru luni in care am lucrat si apoi inca o serie de salarii compensatorii aferente vechimii in munca in companie. Pot sa mi le ia pe toate?
Delapidare
rrocambole
Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii obtinerea unui credit bancar de 100.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile ... (vezi toată discuția)