avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume

in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot recapata numele inapoi ????#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:47, 13 Ianuarie 2014
E destul de complicat si de durata, ganditi-va ca apoi trebuie sa va schimbati si actele in Italia asta implica drumuri si costuri.
Nu va gandti ca ii purtati fostului sot numele, acum e numele dvs. Nu va place cum suna sau care e treaba ?
nu se trateaza de fapul ca nu imi place cum suna :) se trateaza de faptul ca nu mai vreau sa-i port numele ptr ca el este recasatorit are si un copil cu actuala sotie iar eu imi vreau numele inapoi apoi si el mi la cerut ca nu mai vrea sa mi-l lase prt ca are probleme cu actuala sotie din cauza asta ....eu acum incerc sa-mi recapat numele nu ptr ca vrea el sau sotia lui ci ptr ca asa vreau eu :((
Se trateaza :-/?
Incercati sa vi-l schimbati pe cale administrativa si apoi daca reusiti, va schimbati buletinul si alte acte romanesti daca e cazul si urmeaza sa schimbati si pe cele din Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa casatorie Stefania88 Stefania88 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am nevoie de Certificatul de Casatorie, desi nu mi-am schimbat numele, in momentul in care imi schimb cartea de identitate? (vezi toată discuția)
Buna ziua - revenire la numele de dinaintea casatoriei, pe cale administrativa petronela_Alexandra87 petronela_Alexandra87 m-am casatorit in romania si am luat numele sotului dupa casatorie.acum sunt in italia si ar trebui sa imi schimb toata documentele,dar imi e foarte greu ... (vezi toată discuția)