Buna ziua!Am facut acum o luna contract cu UPC pe 24 de luni.Acum doresc sa reziliez si am tot cautat pe net despre acest subiect.Am aflat ca e dreptul tau prin lege sa reziliezi fara sa platesti acea taxa idioata care o cere UPC.De exemplu daca vreau acum ei imi cer 200 RON pt serviciile tv,internet,telefonie plus 100 RON pt decodoare si nu stiu ce.Intrebarea e pot face acea trimitere de reziliere si sa-i instintez ca de la data x vreau sa se rezilieze contractul?Mentionez ca am primit de la ei un STB SD in custodie plus 3 luni MaxPack gratis,am citit ca daca ai primit reduceri sau gratuitati trebuie sa le platesti daca vrei sa reziliezi,dar nu mi se pare normal sa platesc de exemplu MaxPack-ul deoarece nu am avut dreptul sa aleg daca vreau cele 3 luni gratis.Am vorbit cu cineva care stia cateva persoane care au reziliat pe motiv ca s-au mutat intr-o zona unde nu are acoperire UPC si m-am gandit sa intreb si eu asta pe facebook-ul UPC si mi-a raspuns doamna de acolo ca trebuie sa le aduc o dovada si eu i-am zis ca nu mi se poare normal ca eu nu am dat o dovada la semnare ca stau in locul asta si de ce trebuie sa prezint una la reziliere.Multumesc si astept un raspuns.
Puteti cere rezilierea contractului fara despagubiri doar daca nu si-au indeplinit macar una dintre obligatiile contractuale.
Ceea ce va pretind ei este taxa de despagubire, nu de reziliere, si este legala daca nu aveti ce sa le reprosati in privinta calitatii serviciilor.
Da,asa scrie in contract,taxa de despagubire,dar in Codul Consumului scrie ca o taxa care nu a fost negociata si nu ai avut nici o influenta asupra ei este ilegala si inca ceva scrie ca au dreptul la o justa despagubire,e just sa ceri 200 de RON de serviciu plus 100 pentru aparatura deci in total 700?
Reziliere contract
rhona1984
va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)