avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare preaviz desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare preaviz desfiintare post

Buna ziua,

Care este procedura care trebuie indeplinita pentru comunicarea unei decizii de desfiintare a unui post?

Unui angajat i sa trimis o edcizie de desfiintare a postului sau la adresa din buletin. Apartamentul de la adresa respectiva este inchiriat, angajatul locuind la o alta adresa. La firma nu este nicio comunicare din partea angajatului in sensul asta.
Plicul nu a fost predat de factorul postal, el negasind pe nimeni.
S-a facut reavizarea, plicul va sta 10 zile la oficul postal din raza domiciliului angajatului, dupa care se va intoarce la expeditor.

Cum se poate proceda ca totul sa fie legal?

Se poate trimite comunicarea si prin alta firma de curierat postal in afara de Posta Romana pentru ca aceasta sa fie in regula in cazul unui litigiu in instanta?

In cazul unui raspuns din partea D-voastra imi puteti indica si un temei legal?

Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
ContSters61319, utilizator
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:48, 11 Aprilie 2009
Da puteti sa-i expediati scrisorile cu orice mijloc de transmitere, numai sa aveti dovada trimiterii.
Sefii sai ar trebui sa se sesizeze si daca au probleme de disciplina cu el sa aplice prevederile Codului muncii si sa-l sanctioneze.
Daca i se da salariul pe card in fiecare luna inseamna ca isi face datoria si isi indeplineste sarcinile din fisa postului.
Daca zona merge si fara el, desfiintati-i locul de munca.
Ca e "nesuferit" asta e alta problema. Nu stiu ce intelegeti prin asta dar nu este specificata in Codul muncii sau in alte acte normative care reglementeaza relatiile de munca.;)
Va sfatuiesc sa-i trimiteti scrisoarea prin firma de curierat....el va fi nevoit sa semneze.
In cazul in care nu o primeste in acest mod.....telefonic si pe mail convocati-l sa se prezinte la sediul central pentru o sedinta si atunci ii inmanati si comunicarea respectiva, el semnand de primire.
Va multumesc pentru raspunsuri.
revin....

Am intes de la un avocat ca au fost cazuri cand s-au pierdut procese pentru ca o comunicare sau o citatie nu s-a efectuat prin Posta Romana ci prin alta firma de curierat. Este adevarat? ????

Nu stiu daca s-a referit la dreptul muncii sau la orice alt domeniu.

Ma puteti lamurii?

Va multumesc.
Slice a scris:

Am intes de la un avocat ca au fost cazuri cand s-au pierdut procese pentru ca o comunicare sau o citatie nu s-a efectuat prin Posta Romana ci prin alta firma de curierat. Este adevarat? ????

"Comunicarea" este hotararea judecatoreasca care poate fi atacata inclusiv cu recurs iar despre citatie nu este cazul sa mai... "dezvolt".

Art. 86 din Codul de procedura civila prevede ca toate actele de procedura se comunica, din oficiu, prin agentii procedurali ai instantelor.
In cazul in care comunicarea prin intermediul agentilor procedurali nu este posibila, aceasta se va face prin posta, cu scrisoare recomandata cu dovada de primire sau prin alte mijloace ce asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia.

Alte discuții în legătură

Refuz primire convocare cercetare disciplinara aijin aijin Buna ziua. Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze convocarea pentru cercetarea diciplinara si refuza si sa primeasca scrisoarea recomandata? (vezi toată discuția)
Cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii preavizului? jujica jujica Buna ziua Un angajat a depus cerere de incetare CIM in 01.08, cu 31.07.Conducerea doreste respectarea CIM , adica in cazul demisie , cu preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)