avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal nesemnat de contravenient
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal nesemnat de contravenient

am luat o amenda pe autobuz in alt oras pe buletinul vechi cu fostul domiciliu, persoana care a avut buletinul la fata locului nu a semnat procesul, in aceasta situatie cu proces verbal nesemnat cum procedam??? sii e pe vechea adresa cu buletinul valabil pt poza dar declarat pierdut ! astept un raspuns daca puteti
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: selesdacian , utilizator 12:20, 13 Ianuarie 2014
Cititi O.G 2/2001.
Refuzul de a semna un proces-verbal e dreptul dvs.Asta nu inseamna ca consecintele legii nu se aplica;adica veti suporta sanctiunea contraventionala.Puteti depune plangere in 15 zile de la data luarii la cunostiinta a provesului verbal.Luarea la cunostiinta poate fi pe loc ,sau sa va instiinteze in decurs de cel mult 1 luna.Si prin posta va poate aduce la cunostiinta,prin lipirea pe usa de domiciliu a procesului verbal,in cazul in care postasul nu va gaseste acasa.Dar daca aveti procesul verbal cu tooate canu l-ati semnat ,deja il aveti la cunostinta.
Studiati O.G2/2001 cauzele care inlatura carcaterul contraventional al faptei.Din cate tin eu minte sunt vreo 5 situatii:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda - mijloc de transport in comun gabi.cristi gabi.cristi Buna ziua, Ieri am luat o amenda in autobuz(in Pitesti),deoarece abonamentul expirase de ieri(din 28) iar eu imi facusem calculul 15+14(era pe 2 saptam.)=29 ... (vezi toată discuția)
Primire proces verbal prin posta Radu_Andrei Radu_Andrei Am o nedumerire,ar trebui sa primesc un proces verbal pentru stationare neregulametara(procesul verbal este nesemnat de mine). Am C.I. provizorie deoarece am ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)