avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare credit, negociere cu executorul
Discuție deschisă în Executare silită

Executare credit, negociere cu executorul

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, pe viitor sunt dispusa sa platesc un consultant credite pentru a ma indruma sa rezol o situatie care a devenit destul de apasatoare pentru mine.
Parintii mei mi-au lasat un apartament - eu sunt singurul copil; nu mi-au facut acte pe el doar ca ei au plecat.
Intre timp au facut un credit de nevoi personale de 14000Euro cu dobanda variabila.
La un moment dat creditul nu s-a mai putut plati si au inceput sa curga somatii, amenintari, telefoane la vecini. Atunci m-am interesat despre ce e vorba si am aflat ca la banca se acumulase o datorie de 2800 Euro + un sold de achitat de 15000Euro.
De frica sa nu-mi ia banca apartamentu am inceput eu sa platesc ratele cam 250euro / luna.
La inceputul lui ianuarie am hotarat cu tata sa merge la banca sa facem o intelegere cu ei in sensul achitarii unei sume lunare astfel incat sa ajungem la zi.
La banca era sa lesin fiindca am aflat ca datoria a fost executata, nu se mai poate face nimic, nimic; ne-au predat catre executor si sa luam legatura cu acesta
Ne-a dat o adresa si un nr de telefon al executorului.
Instant am sunat acolo, mi-au spus ca sunt foarte aglomerati, ca nu ne pot primii in ziua respectiva, ca ne vor contacta ei.
Am sunat din nou si i-am rugat sa ne primeasca cat mai repede fiindca vreau sa ajungem la o intelegere omeneste ca sunt dispusa sa platesc ; m-au intrebat sec daca toata suma?! Le-am spus ca nici macar nu stiu care este suma care o am de plata fiindca cei de la banca nu mai vor sa ne dea nicio informatie; ultima data stiam ca avem de plata in jur de 16.000 E
Nu pot plati aceasta suma odata cu nu am de unde insa vreau sa ne intelegem la o suma rezonabila eventual putin mai mare decat rata de la banca.
Sunt foarte speriata si dezorientata de situatie.
Aceasta suma nu o pot plati in 1, 2,3 rate ci aproximativ 250euro pe luna.

Daca ar fi sa-i puna poprire tatalui pe salariu, nu au cum sa-i opreasca mai mult de 120 euro; eu le-as propune sa le dau 250e si sa mai scada putin din datorie.
Credeti ca as putea negocia cu ei; ce sanse am sa-mi execute apartamentul dat finndca vreau sa le platesc. Le voi trimite si o notifiare in scris daca nu ajung la o intelegere cu ei.

Cel mai recent răspuns: kittysor , utilizator 16:26, 15 Ianuarie 2014
mmoceanu a scris:

Conform Codului de procedura civila, creditorul are deplina alegere de a alege care este cea mai sigura metoda de a-si recupera datoria -executare imobiliara, executare mobiliara sau poprire (pe oricare din bunurile debitorului-imobile sau mobile sau pe salariu).

imi puteti spune unde scrie acest lucru (nr.lege art. )

acest lucru se aplica tuturor adica si creditelor cu ipoteca si fara; care mai este diferenta intre un credit cu ipoteca si unul fara daca in ambele se face dupa bunul plac al creditorului?

Zilele trecute am fost la executor. Nu m-a chemat el ci m-am dus eu de bunavoie sa ajungem la o intelegere.
Mi s-a parut un om foarte deschis si parea ca vrea sa ne ajute.
Ne-a spus ca el va demara procedura catre poprile pe salariu atat tatalui cat si mamei fiindca acesta este cel mai la indemana mod de recuperare. Insa mai mi-a spus ca la salariile perintilor o treime cat se va pune poprire va acoperi doar dobanda, ca nu va scadea nimic din principalul de credit si drept urmare parintii mei vor avea poprire pe o treime din salariu toata viata lor apoi din pensie si asa mai departe.
M-a sfatuit sa redepun o cerere catre banca - neaparat scrisa si cu nr de inregistrare in care sa le solicit posibillitate platirii unei sume lunare astfel incat sa mai scada si din principal. Mi-a zis ca cu cat platim mai mult cu atat creditul se va dizolva mai repede.
Mai mi-a zis ca de regula banca nu accepta si doreste sa mearga in continuare cu poprirea sa se asigure; in cazul asta el ne sfatuieste ca pe langa ce popreste legea - adica o treime din salariul net sa incercam sa mai punem noi diferenta fiindaca altfel toata viata vom plati numai dobanda.

nu a precizat nimic de casa, cum ca la un moment dat se va scoate la licitatie sau mai stiu eu ce! Nici noi nu am adus discutia de asa ceva; dar mi-a zis ca atat timp cat se va plati nu vor fi probleme.

Probabil ca executorul inca nu stie ca parintii sunt proprietarii unei case va garantez ca va incepe executarea silita cu executarea casei, daca parintii dvs au o casa in proprietate.

sunteti sigur ca asa se procedeaza?
el ne-a spus numai de popriri.

Casa este pe numele de fata al mamei, cumparata de mama inainte de casatorie.
Creditul este facut pe numele tatalui iar mama este girant.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Chiar daca este pe numele de fata, cred ca apare la Finante pe CNP si vor gasi. Sa nu spuneti nimic de casa, cand va intreaba executorul, oricum ma indoiesc ca nu o vor gasi.

Alte discuții în legătură

Executare silita adynut adynut Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)
Linie de credit pe firma axellcom axellcom Buna ziua. Am si eu o problema. Am o linie de credit luata pe societate de 25000 euro. Anul trecut banca nu a mai vrut sa-mi prelungeasca linia de credit si ... (vezi toată discuția)