avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare credit, negociere cu executorul
Discuție deschisă în Executare silită

Executare credit, negociere cu executorul

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, pe viitor sunt dispusa sa platesc un consultant credite pentru a ma indruma sa rezol o situatie care a devenit destul de apasatoare pentru mine.
Parintii mei mi-au lasat un apartament - eu sunt singurul copil; nu mi-au facut acte pe el doar ca ei au plecat.
Intre timp au facut un credit de nevoi personale de 14000Euro cu dobanda variabila.
La un moment dat creditul nu s-a mai putut plati si au inceput sa curga somatii, amenintari, telefoane la vecini. Atunci m-am interesat despre ce e vorba si am aflat ca la banca se acumulase o datorie de 2800 Euro + un sold de achitat de 15000Euro.
De frica sa nu-mi ia banca apartamentu am inceput eu sa platesc ratele cam 250euro / luna.
La inceputul lui ianuarie am hotarat cu tata sa merge la banca sa facem o intelegere cu ei in sensul achitarii unei sume lunare astfel incat sa ajungem la zi.
La banca era sa lesin fiindca am aflat ca datoria a fost executata, nu se mai poate face nimic, nimic; ne-au predat catre executor si sa luam legatura cu acesta
Ne-a dat o adresa si un nr de telefon al executorului.
Instant am sunat acolo, mi-au spus ca sunt foarte aglomerati, ca nu ne pot primii in ziua respectiva, ca ne vor contacta ei.
Am sunat din nou si i-am rugat sa ne primeasca cat mai repede fiindca vreau sa ajungem la o intelegere omeneste ca sunt dispusa sa platesc ; m-au intrebat sec daca toata suma?! Le-am spus ca nici macar nu stiu care este suma care o am de plata fiindca cei de la banca nu mai vor sa ne dea nicio informatie; ultima data stiam ca avem de plata in jur de 16.000 E
Nu pot plati aceasta suma odata cu nu am de unde insa vreau sa ne intelegem la o suma rezonabila eventual putin mai mare decat rata de la banca.
Sunt foarte speriata si dezorientata de situatie.
Aceasta suma nu o pot plati in 1, 2,3 rate ci aproximativ 250euro pe luna.

Daca ar fi sa-i puna poprire tatalui pe salariu, nu au cum sa-i opreasca mai mult de 120 euro; eu le-as propune sa le dau 250e si sa mai scada putin din datorie.
Credeti ca as putea negocia cu ei; ce sanse am sa-mi execute apartamentul dat finndca vreau sa le platesc. Le voi trimite si o notifiare in scris daca nu ajung la o intelegere cu ei.

Cel mai recent răspuns: kittysor , utilizator 16:26, 15 Ianuarie 2014
[ editat citat- apasati pe raspunde, nu pe citeaza]

nu le-am spus nimic de casa insa chiar asa credeti ca e procedura?
parintii mei au salarii si in contul respectiv s-a platit lunar 250 e pana la data cand ne-au dat la executor numai ca era o suma restanta de 2700 euro.

demararea de executare a casei cat dureaza avand in vedere ca au predat dosarul la executor in data de 07.11.2013?

Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Va someaza sa platiti in 15 zile si apoi scot casa la vanzare. Totul se petrece extrem de repede.
Jocandi Causa a scris:

Va someaza sa platiti in 15 zile si apoi scot casa la vanzare. Totul se petrece extrem de repede.

Vai ce imi puteti spune....dar executorul la care am fost nu ne-a zis nimic de acest fel si avea dosarul nostru in fata!

Poate nu stia nimic de casa. Nu stiu cum au cei de la finante evidentele. Cand vine notificarea de plata a impozitului, vine cu numele de fata al mamei dvs? Mi se pare ciudat sa fie asa, dar suntem in Romania. Oricum, executorii sunt obligati sa recupereze cat mai repede creanta, sunt interesati sa incaseze repede onorariul.

Cand platim impozitul vin 2 plicuri - unul de numele mamei si unul pe numele tatalui (mama cu numele schimbat in urma casatoriei).
ceea ce spuneti dumneavoastra mi se pare destul de adevarat, ideea e ca chiar daca ar fi sa demaram treaba cu alt credit, eventual prin prima casa, tot va dura pana optinem banii.
cum am putea amana procedura de executie.
daca as lua legatura din nou cu executorul sa-l rog cumva sa astepte (dar cat sa-i zic sa astepte) sau sa incetineasca procedura de executie...sa-i zic adevarul! Parea un om de treaba.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita adynut adynut Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)
Linie de credit pe firma axellcom axellcom Buna ziua. Am si eu o problema. Am o linie de credit luata pe societate de 25000 euro. Anul trecut banca nu a mai vrut sa-mi prelungeasca linia de credit si ... (vezi toată discuția)