avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre legea pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre legea pensionarii

Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat.O persoana a fost pensionata pe 22.07.2008 pe baza legii 19/2000 la varsta de 59 de ani .A realizat un stagiu de cotizare de 37 ani si o luna dintre care
-gradul 2 cu 26 de ani;
-conditii normale 2 ani;
-stagiu militar 1 an;si 4 luni;
-stagiu aferent grupa 1 si 2 de 6 ani si 6 luni.
Pe decizia de pensionare scrie limita de varsta desi a iesit la pensie inainte de varsta standard.
In acest moment cand intra la pensia de drept i se va recalcula inca o data pensia?Mai are dreptul la niste banuti in plus ,acum la limita de varsta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:13, 13 Ianuarie 2014
Daca pensia este de limita de varsta,nu se mai recalculeaza nimic.
1. Indiferent ca a iesit la pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare sau la varsta standard redusa de pensionare tot pensie pentru limita de varsta se numeste (asa cum scrie si pe decizie).

2. Ca umare nu are de ce sa i se recalculeze pensia (decat daca a mai lucrat intre timp si a mai platit contributie la pensie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata/limita de varsta buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: Mama mea este nascuta in 26.11.1954 si a iesit in pensie anticipata la varsta de 54 si 11 luni. I s-a redus varsta ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare ioangaspar ioangaspar Sotia mea a iesit la pensiela pensie la varsta de 56 ani si 3 luni,varsta standard de pensionare fiind de 58 ani si 10 luni,diferenta fiind stabilita datorita ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala barbat ana_lazar ana_lazar Buna ziua.Tatal meu este nascut in iunie 1952 si are o vechime in cartea de munca de 31 ani,8 luni si 11 zile,din care 12 ani in grupa a II-a de munca.In ... (vezi toată discuția)