avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen chemare in judecata - imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen chemare in judecata - imobiliare

Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu care este termenul pana la care se poate chema in instanta un dezvoltator imobiliar?
Am achizitionat un imobil care are foarte multe vicii ascunse si pe care acesta nu doreste sa le remedieze. Medierea este obligatorie in aceasta speta?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 19:19, 13 Ianuarie 2014
3 ani de la data cand ati cunoscut viciile ascunse. Parcurgerea pasilor privind informarea este obligatorie. Medierea in sine , nu. Dar este mai facila si mai putin costisitoare
In instanta ajungeti la expertize si la alte costuri. In cadrul medierii incheiati un acord privind problemele pe care trebuie sa le rezolve dezvoltatorul, in cazul in care achieseaza sa vina la sedinta de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatorie medierea sau nu ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Intr-o cauza de raspundere civila delictuala prin care se urmareste repararea pagubelor suferite, este obligatorie medierea mai inainte ca ... (vezi toată discuția)
Refuzul dezvoltatorului imobiliar de a efectua reparatii pt.vicii ascunse pe perioada garantiei danadom38 danadom38 Buna ziua, Daca un dezvoltator imobiliar,dupa \"n\" sezizari din partea proprietarilor si a Asociatiei de proprietari,tergiverseaza efectuarea unor lucrari ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)