avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare noul cod penal

Buna ziua! Am si eu o intreabare: daca o persoana este condamnata pt trafic de persoane la 3 ani si 6 luni incadrarea de la 5 la 15 in noul cod penal este de la 3 la 10 ani se poate cere eliberarea? Va rog sa- mi raspundeti:sorry:
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:53, 14 Ianuarie 2014
tinand cont ca pedeapsa primita nu depaseste maximul prevazut de lege pentru infractiune conform noului cod penal atunci nu va beneficia de nici o reducere .
singurul lucru de care va putea beneficia este liberarea conditionata dar depinde de cand este arstat si multe altele.
Va multumesc mult!! Dar aTi putea sami spuneti cum se procedeaza?
refritor la aplicarea noului cod penal , la fiecare unitate de detinere s-au constituit comisii care verifica pedepsele si noua incadrarev si , daca dansii considera ca sunt aplicabile noile prevederi atunci sesizeaza instanta de judecata pentru a se proceda in consecinta .
din ce ati scris dvs nu prea vad cum ar beneficia de ceva persoana in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se aplica legea cea mai favorabila conform noul cod penal? amales amales buna ziua sotul are o condamnare de 5 ani pt insalaciune art 1.2 .3 si 5 din care a executat deja 10 luni in noul cod pedeapsa maxima este de 5 ani poate face ... (vezi toată discuția)
Daca se schimba codul penal anul acesta,prin schimbarea lui sunt favorizati in oarecare mod detinutii? 0ana006 0ana006 am auzit ca atunci cand se pun in aplicare noile legi, detinutilor li se ia o treime din pedeapsa. e adevarat? multumesc si daca are pedeapsa de 5 ani si are ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)