avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se aplica legea cea mai favorabila conform noul cod ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se aplica legea cea mai favorabila conform noul cod penal?

buna ziua sotul are o condamnare de 5 ani pt insalaciune art 1.2 .3 si 5 din care a executat deja 10 luni in noul cod pedeapsa maxima este de 5 ani poate face o cerere de eliberare la 1 feb?ce sanse sunt de eliberare?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:45, 20 Ianuarie 2014
pentru cei condamnnati definitiv nu se aplica
unde scrie ca nu se aplica?unde scrie asa ceva?
pai daca are condamnare 5 ani inseamna ca nu i se modifica nimic dupa intrarea in vigoare a noului cod penal. daca avea condamnare de 6 ani atunci pedeapsa i se reducea la maximul prevazut de noul cod penal adica la 5 ani dar asa .....
refritor la liberarea conditionata , va fi analizat in comisia de propuneri dupa implinirea fractiilor asa cum era si inainte.
la ce fel de eliberare va referiti ?
dar se poate sa primeasca maxim de 5 ani conform noului cod penal?unde sunt circumstante atenuante si plus ca nu a avut cazier si prejudiciu de 180000 deci cei care insala 20 de firme si prejudiciu de zeci de miliarde primesc la fel tot 5 ani cum se poate?pot cere reevaluarea pedepsei?
sigur ca se poate solicita insa la intrarea in vigoare a noului cod penal se verifica doar daca pedeapsa aplicata depaseste maximul prevazut in noul cod.
sunt multe opinii referitoare la reevaluarile pedepselor insa nu cred ca vor fi sanse foarte mari tinand cont de cate dosare vor fi pe rolul instantelor si mai ales ca in prima faza a judecatii nici nu se prezinta nici procurorul nici contestatarul in instanta ci doar poate pune concluzii scrise.
abia la contestatia la tribunal se poate prezenta .
ganditi-va ca vor fi zeci de mii de dosare pe rol iar judecatori de penal foarte putini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare conform noul cod penal? animacikaa animacikaa Cand dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si pana la executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa mai ... (vezi toată discuția)
Eliberare noul cod penal Radhika Radhika Buna ziua! Am si eu o intreabare: daca o persoana este condamnata pt trafic de persoane la 3 ani si 6 luni incadrarea de la 5 la 15 in noul cod penal este de ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)