Buna ziua!
va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
am trimis catre un angajat o instiintare ,prin care i-am comunicat desfintarea postului si trimiterea in somaj.
instiintarea am trimiso prin posta cu confirmare de primire.
recomandata sa intors inapoi pe motiv ca ,persoana respectiva nu a fost gasita la domiciliul.Posta a lasat un aviz iar apoi a facut reavizare ,dar,recomandata nu a fost ridicata de la posta.
Ce se poate face in aceasta situatie ?
Care este procedura legala in cazul ,in care,angajatul refuza sa semneze instiintarea si deasemenea refuza sa ridice recomandata de la posta?
Cum se poate concedia?
Precizez ca angajatul se afla actualmente in concediu de odihna.
Asteptati sa revina din concediu si ii inmanati personal scrisoarea. Daca nu vrea sa o primeasca intocmiti un proces-verbal, cu doi martori, ca nu vrea sa o primeasca si se considera ca a fost instiintat.
Respectivul salariat se va intoarce din concediu de odihna. Cand va reveni la munca ii inmanati decizia de desfintare a postului si ii veti acorda si preavizul de 20 de zile lucratoare, insa ii veti solicita sa semneze ca a primit un exemplar.
Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă pe durata efectuării concediului de odihnă. Prin urmare, după finalizarea concediului, se poate dispune concedierea salariatului.