avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa confirmare de primire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa confirmare de primire

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
am trimis catre un angajat o instiintare ,prin care i-am comunicat desfintarea postului si trimiterea in somaj.
instiintarea am trimiso prin posta cu confirmare de primire.
recomandata sa intors inapoi pe motiv ca ,persoana respectiva nu a fost gasita la domiciliul.Posta a lasat un aviz iar apoi a facut reavizare ,dar,recomandata nu a fost ridicata de la posta.
Ce se poate face in aceasta situatie ?
Care este procedura legala in cazul ,in care,angajatul refuza sa semneze instiintarea si deasemenea refuza sa ridice recomandata de la posta?
Cum se poate concedia?
Precizez ca angajatul se afla actualmente in concediu de odihna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:17, 9 Aprilie 2009
va multumesc pt raspuns!
doresc sa-mi spuneti si articolul de lege care reglementeaza lucrul acesta.
In conformitate cu prevederile art 60 alin 1 lit i) din codul muncii:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....... i) pe durata efectuarii concediului de odihna.

Codul muncii spune ca scrisoarea de preaviz si decizia de concediere trebuie comunicate salariatului dar nu spune si cum, prin ce mijloc. Eu zic sa luati de bune sfaturile si opiniile consultantilor care va impartasesc din experienta lor in asemenea cazuri. Nu poate exista cate un text expres de lege pentru orice amanunt care se poate subintelege. Ati vazut vreo lege care sa ne spuna sa dam "buna ziua" pe strada sau la telefon?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in timpul concediului de odihna anew anew Mi s-a desfacut contractul de munca in timpul concediului de odihna. Angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca in timpul concediului ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)