marijuan a scris:
M-am supus in cele din urma majoritatii din bloc
Din afirmatia dumneavoastra inteleg ca problema s-a rezolvat, ati acceptat, dar vedeti ca abia de acum vor incepe marile necazuri.
Din toate scrise pana acum reiese ca faceti un "troc" si o sa fiti la mana constructorului, acelasi constructor atat pentru mansardare cat si pentru lucarea de termohidroizolatie.
Ma intreb si eu daca la asociatia dumneavoastra se prezenta cineva care promitea ca va face curatenie pe casa scarii timp de 10 ani in schimbul cedarii terasei in vederea construirii de apartamente, proprietarii ar fi fost de acord!?
Am pus aceasta intrebare ca sa vedeti ca mansardarea nu trebuie sa aiba legatura cu alte lucari ori servicii facute de aceeasi firma.
Daca ati hotarat in adunarea generala sa cedati terasa pentru a se face o mansarda (ceea ce nu e bine, dupa parerea mea), e in regula, dar trebuia sa luati efectiv bani pentru aceasta. Cu banii incasati, asociatia putea sa-si faca orice fel de lucari, investitii ... cu orice alta firma pe baza de oferte, contracte, garantii...
Trocul s-a practicat mii de ani mai ales inainte de aparitia banilor. Dar, odata cu aparitia banilor, schimburile directe de marfa contra marfa ori produse contra servicii... sa- diminuat simtitor, pana aproape la disparitie.