avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura contract - riscuri, consecinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura contract - riscuri, consecinte

Vecinii mei tin neaparat sa izoleze blocul cu polistiren. Nu vreau sa fiu singurul care se opune, dar am pretentia sa foloseasca vata nu polistiren, cel putin la mine.

Maine merg la notar sa semnez ca cedez cotele indivize. Ma tem insa de o teapa, asa ca va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare.

Eu semnez ca cedez cotele de proprietate indivize (sper ca asa se numesc) dar in schimbul a CE? Nu trebuie totdata semnat si contractul acela cu antreprenorul, nu trebuie precizat cu aceeasi ocazie ca vreau vata bazaltica nu polistiren, nu trebuie sa vad nici un act in schimb si trebuie sa merg pe mana administratorului ?

Ce ar trebui sa solicit si cum se desfasoara in mod normal procedura?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 13:49, 28 Ianuarie 2014
Ati sintetizat corect situatia: imi pun semnatura fara a mai avea vreun drept de control si fara a putea pune vreo conditie, ceea ce este inacceptabil. Se dovedeste ca banuiala mea initiala se confirma si ca a fost vorba de o tentativa de inselaciune.

Tocmai am aflat ca una din vecinele mele a semnat ca primarul, s-a profitat de graba ei, nu i s-a citi acest act si nu a primit copie dupa ce a semnat, ceea ce este uluitor. I s-a spus ca numai dumneaei nu a semnat, ceea ce era si este o minciuna, deoarece nici eu nu imi pusesem si inca nu mi-am pus semnatura.

Despre acest lucru vorbeam initial, acum m-am lamurit cu ajutorul dvs. Procura trebuia sa aiba anexa tocmai contractul cu antreprenorul, specificand clar termene de executie, sume de plata, devizuri, conditii speciale, responsabilitati CERTE.

Iata si continutul actului pe care urma sa il semnez, daca nu am voie sa pun linkul aici rog sa fie sters, dar eu cred ca este util altor utilizatori care pot trece prin aceleasi probleme:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
marijuan, utilizator
Referitor la acordul tuturor proprietarilor din bloc, iata chiar in acest forum se precizeaza ca acordul se poate lua cu 2/3. Sunt derutat, care lege e buna ?
Iata referinta: www.avocatnet.ro/content/for...
Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 1514/2011, a constatat că prevederile art. 45
alin. (3) - (6) din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 sunt neconstituţionale
Multumesc.
Situatia se complica ...
Astazi am fost sa platim intretinerea, si ni s-a comunicat de catre administrator ca declaratiile notariale semnate de ceilalti proprietari ... trebuiesc platite!
Asadar, "ni se imputa noua aceasta plata, deoarece noi nu am vrut sa semnam" - am explicat clar ca am vrut sa semnam, dar nu o asemenea teapa, si am facut-o cu martori.
Decizia ca noua sa ni se impute aceste costuri notariale s-a luat intr-o sedinta a asociatiei de proprietari, la care "nu am fost prezenti" deoarece nu am fost anuntati, s-a tinut asadar cam in secret :-)

Sincer, ma umfla rasul, dar pare ca voi pierde ceva timp prin tribunal.

Prin urmare, noi avem deja 300 lei depusi la fondul de rulment in vederea izolarii blocului, de multisor.
Este in regula ca urmatoare intretinere sa o platesc minus acesti 300 lei ?
Trebuie facuta o notificare catre administrator in acest sens ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc nita21 nita21 Sunt posesorul a 2 apartamente la etajul 4 a unui bloc si doresc sa fac o mansarda cu extinderea de apartamente.De la primarie mi s-a spus ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)