avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura contract - riscuri, consecinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura contract - riscuri, consecinte

Vecinii mei tin neaparat sa izoleze blocul cu polistiren. Nu vreau sa fiu singurul care se opune, dar am pretentia sa foloseasca vata nu polistiren, cel putin la mine.

Maine merg la notar sa semnez ca cedez cotele indivize. Ma tem insa de o teapa, asa ca va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare.

Eu semnez ca cedez cotele de proprietate indivize (sper ca asa se numesc) dar in schimbul a CE? Nu trebuie totdata semnat si contractul acela cu antreprenorul, nu trebuie precizat cu aceeasi ocazie ca vreau vata bazaltica nu polistiren, nu trebuie sa vad nici un act in schimb si trebuie sa merg pe mana administratorului ?

Ce ar trebui sa solicit si cum se desfasoara in mod normal procedura?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 13:49, 28 Ianuarie 2014
Nu trebuie sa solicitati nimic, ci sa va opuneti.
Tranzactia nu se poate face fara ca toti proprietarii sa fie de acord. Asta este cel mai sigur lucru pe care vi-l pot spune. TOTI.

Dv. puteti impune prin aceasta, nu sistarea lucrurilor, ci renegocierea si rediscutarea acestei mai mult ca sigur tzepe. Faceti cum v-a sfatuit @adriantot. Una-i una, si-alta-i alta.
Una e concesionarea, alta e invelirea blocului.

Daca azi va duceti la notar si va lasati convins sa semnati nu-stiu-ce, va bagati singur gatul in lat.
Proprietarii din bloc sunt complet nepregatiti, semneaza ca primarii si apoi o sa strige cu sapte guri ca au luat plasa....si? Cine o sa-i mai asculte? Cine o sa le mai faca dreptate?
Din pacate, iata o situatie precdenta care contrazice ceea ce spuneti dumenavoastra: [ link extern ]

Ma opun degeaba, ajung in instanta si va decide ea pentru mine. de aceea am insistat asupra observatiilor ep care le pot face astazi, la notar: ca nu sunt de acord sa deleg o singura sa semneze contractul fara sa il vad si eu sau sa fiu de acord si eu cu acest contract.

Nu mai mentionez ca fraza "O astfel de propunere nu este una valabila din punct de vedere economic, primii 10 ani ai concesiunii nepermiţând recuperarea investiţiei şi un minim profit, în condiţiile în care activitatea anteprenorului nu este una caritabila." este absolut halucinanta, instanta transformandu-se in evaluator economic, ma rog, nu vreau sa deturnez centrul discutiei cu aceasta prostie, dar ... ea exista, asadar nu este nevoie chiar de TOTI proprietarii, iar acesta nu este singurul precedent.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
marijuan, utilizator
Mi-am aruncat privirea pe cazul aratat de dv. si era de asteptat sa se ajunga la un asemenea sfarsit pentru ca argumentarea paratului a fost slabuta si, in afara de asta, mai exista si cai de atac.
am inteles. va multumesc pentru timpul acordat.

am venit de la notar. am citit cu stupefactie un act ... fara sa fiu jurist, mi se pare absolut suspect sa semnez ca deleg administratorul blocului pentru a efectua dezmembrarea, apoi de a vinde CUI CREDE DE CUVIINTA SI LA PRETUL PE CARE IL VA CONSIDERA DE CUVIINTA terasa in discutie (dezmembrata la acel moment), in vederea construirii termoizolatiei.

Am obtinut cu greu o copie a actului pe care urma sa il semnez, notarul a pretextat ca acolo sunt datele sale de identificare, am cerut sa fotocopieze doar continutul procurii.

De asemenea, scrie ca "imputernicim (pe dna in cauza) sa achite din pretul obtinut ca urmare a vanzarii terasei blocului Cota parte de revine in sarcina noastra DIN costurile prolejuite de executarea tuturor lucrarilor de amenajare etc etc".
Cum adica DIN costuri, pai nu rezulta ca vanzarea mansardei NU acopera de fapt aceasta termoizolatie, si va mai trebui sa dam bani?
Va rog sa imi spuneti daca gresesc facand aceasta supozitie.

Nu stiu daca am dreptul de a pune aici copia acelei procuri, ca sa va convingeti cu proprii ochi. Mie mi se pare incredibil acest act.

Multumesc inc o data comunitatii avocatnet.ro pentru lucrul minunat pe care il face, pro bono.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
marijuan, utilizator
Trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa se uite pe acea procura si in niciun caz nu semnati nimic pana nu va lamuriti.
Ma gandesc ca seamana cumva cu a lasa usa deschisa la apartament, administratorul vine si va ia ce crede el din casa, il vinde la ce pret vrea el si in schimbul banilor plateste zugravirea holului si va mai pune sa mai completati suma.
Adica cum sa il imputerniciti pe el sa va vanda partea dv.de proprietate? :stunned:

E adevart ca eu nu am mai auzit / vazut asemenea manevre pana acum, dar de suspect mi se pare suspect urat de tot.
Rezumand, dv. va puneti o semnatura pe faptul ca imputerniciti pe cineva sa se ocupe de tranzactionarea unei parti din proprietatea dv. fara sa stiti ce stie, ce poate persoana respectiva, ce responsabilitate are fata de aceste tranzactii, ce responsabilitati va avea in cazul lucrarilor de constructie a mansardei si a invelirii blocului, adica va dati o semnatura pentru instrainarea cotei-parti de proprietate fara a mai avea niciun control dupa acest moment si fara conditii din partea dv. sau a oricarui proprietar..... de fapt.

Alte discuții în legătură

Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc nita21 nita21 Sunt posesorul a 2 apartamente la etajul 4 a unui bloc si doresc sa fac o mansarda cu extinderea de apartamente.De la primarie mi s-a spus ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)