avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Va rog sa-mi spuneti ce procent din cuantumul pensiei si al venitului salarial se poate retine in baza unui titlu executoriu remis catre banca. Am un credit la o banca
din care nu am reusit sa mai achit decat foarte putin, iar astazi m-am trezit cu contul in care primesc pensia blocat. Cred ca m-au confundat cu o societate si au procedat ca ANAF. In mod normal, atata timp cat se stie ca in contul respectiv se primeste pensia sau salariul, nu cred ca au voie sa retina mai mult de 30%. Este posibil sa opreasca toata suma lasand un om fara niciun mijloc de subzistenta?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:08, 13 Ianuarie 2014
Va pot popri 1/3 din venituri, daca aveti un singur credit si maxim 1/2 daca exista mai multe credite! Puteti face contestatie la executare! Dar exista si riscul ca banca sa extinda executarea silita pe alte bunuri proprietatea dvs: bunuri imobile (case, terenuri) sau mobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul de salariu alexandrasibiu alexandrasibiu Buna ziua am o nelamurire.In data de 30 .08.2011 am fost la un executor judecatoresc pentru a da o declaratie cu privire la bunurile pe care le detin in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita, poprirea pdn38 pdn38 cum se procedeaza cand primesiti o instiintare ,cu titlu executoriu de poprire pe comturi .beneficiez de pensie pe caz de boala cu grad de handicap grav. ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive la un contract de credite si rata mai mare ca pensia pusapopescu2013 pusapopescu2013 In 2008 am facut un imprumut la banca Bucuresti. 30000 lei noi. La aceasta se mai adauga 20000 lei comisioane. Pentru o intarziere de 2 zile a unui comision ... (vezi toată discuția)