avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am falsificat un contract
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am falsificat un contract

buna,
am si eu nevoie de ajutor
in noiembrie 2008 lucram la un operator de telefonie mobila pe partea de vanzare.
datorita presiunilor si faptul ca job-ul meu depindea de realizarea unui target, am falsificat un contract si am activat catvea nr pe cantul unui client fara ca acesta sa stie.ulterior, pana in prezent am achitat facturile clientului la zi, pana cand acesta a facut o reclamatie si a aflat de aceste numere.
Am fost contactat de catre compania respectiva si mi s-a adus la cunostinta ca voi fi reclamat catre politie si mi se va intocmi dosar de cercetare penala.
as vrea sa stiu care sunt consecintele si daca exista o varianta de mijloc.adica, eu am contactat clientul si e dispus sa isi retraga reclamatia si eu sa ii preiau contractele si sa le achit in continuare.deocamdata clientul a facut reclamatie doar catre companie nu si catre organele legii.as vrea sa stiu daca eu mai am vreo raspundere fata de contractele respective daca nu mai lucrez in cadrul companiei.
a fost prima si singura data cand am facut acest lucru.stiu ca nu am facut bine, dar acum incerc sa gasesc o solutie.
multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:11, 9 Aprilie 2009
daca societatea la care lucrati a facut sesizare la politie din pacate degeaba isi retrage plangerea partea vatamata, intrucat nu se pot impaca partile si nici nu este prevazuta retragerea plangerii pentru infractiunea care ati savarsit-o.
cel mai bun scenariu este sa va dea o amenda administrativa iar cel mai grav este o pedeapsa cu suspendare.

av zaharia f.
Compania poate depune plangere impotriva dvs pentru savarsirea infractiunii de fals si uz de fals, chiar daca clientul isi retrage reclamatia.
Ca idee , la incheierea oricarui contract, este nevoie sa se realizeze un acord de vointe intre partile contractante( oferta de a contracta cu accceptarea acelei oferte) .Printre conditiile esentiale petru valabilitatea acelui contract , se numara si consimtamantului partilor contractactante, obiectul ( determinat) si o cauza licita. Acordul de vointe reprezinta paractic insusi contractul, ceea ce in cazul dat- lipseste. lipsa consimtamantului sau consimtamantul viciat atrage nulitatea absoluta a acelui contract.
Cel in numele caruia ati modificat contractul , practic nu a suferit vreun prejudiciu, dvs . a-ti achitat facturile si nu a-ti intentionat sa-l pagubiti, motiv pentru care nu putem vorbi de o raspundere civila delictuala( daca ar fi fost asa , el s-ar fi putut indrepta si impotriva companiei pentru repararea prejudiciului) , urmand ca ulterior compania sa isi recupereze paguba de la dvs. , indiferent ca nu mai sunteti angajatul lor.
Asa stand lucrurile, in cazul in care conducerea companiei respective v-ar reclama la politie, lucrurile stau cam rau, deoarece, asa cum constat ca vi s-a raspuns si inainte, avem de-a face cu infractiuni de fals. Eu cred ca a-ti face bine daca a-ti convinge atat compania , cat si persoana in cauza sa va inteleaga si sa nu va reclame mai departe.
va multumesc mult pt raspunsuri....ma ajuta foarte mult
compania inca nu a facut o plangere la politie(din cate mi s-a comunicat s-ar putea sa platesc anumite prejudicii financiare).clientul, asa cum am mentionat mai sus intelege situatia si a inteles faptul ca nu am vrut sa il pagubesc.
va multumesc domnule avocat pt cele 2 scenarii....oarecum ma linistesc-din cate stiu, falsul este prevazut cu inchisoare si ma temeam foarte mult de acest lucru.
daca apar noutati in cazul meu, va tin la curent si eventual va mai solicit anumite sfaturi.
asta o sa imi fie invatatura de minte.
inca odata va multumesc si raman dator vandut
claudiunetoiu a scris:

buna,
am si eu nevoie de ajutor
in noiembrie 2008 lucram la un operator de telefonie mobila pe partea de vanzare.
datorita presiunilor si faptul ca job-ul meu depindea de realizarea unui target, am falsificat un contract si am activat catvea nr pe cantul unui client fara ca acesta sa stie.ulterior, pana in prezent am achitat facturile clientului la zi, pana cand acesta a facut o reclamatie si a aflat de aceste numere.
Am fost contactat de catre compania respectiva si mi s-a adus la cunostinta ca voi fi reclamat catre politie si mi se va intocmi dosar de cercetare penala.
as vrea sa stiu care sunt consecintele si daca exista o varianta de mijloc.adica, eu am contactat clientul si e dispus sa isi retraga reclamatia si eu sa ii preiau contractele si sa le achit in continuare.deocamdata clientul a facut reclamatie doar catre companie nu si catre organele legii.as vrea sa stiu daca eu mai am vreo raspundere fata de contractele respective daca nu mai lucrez in cadrul companiei.
a fost prima si singura data cand am facut acest lucru.stiu ca nu am facut bine, dar acum incerc sa gasesc o solutie.
multumesc mult pentru ajutor

Daca aveti o atitudine corecta se poate ajunge la o amenda administrativa in caz de sesizare a organelor judiciare.
Ati fi in apropierea art 22 alin 1 din Codul penal.
Este aparat de pedeapsa faptuitorul care s-a desistat ori a impiedicat mai inainte de descoperirea faptei producerea rezultatului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemat la audierii, va rog un sfat ! Conrad Conrad detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila santaj ALEXANDRU SITARU ALEXANDRU SITARU Am urmatoarea speta. Sunt parte vatamata intr-un dosar penal care are ca obiect santaj. Am depus initial o plangere prelabila pentru inceperea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie abuziva opc ally123 ally123 Detin un PFA pe care functioneaza un magazin online. O persoana rau intentionata a depus o reclamatie la OPC cum ca ar fi comandat de pe site un produs, pe ... (vezi toată discuția)