avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere PFA

Sunt persoana fizica autorizata. Ce pasi trebuie sa urmez ca sa pot inchide PFA-ul?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: doinam24 , utilizator 23:06, 7 Iulie 2014
multumesc foarte mult pentru raspuns!

Buna ziua,
Mi-am deschis si eu PFA anul acesta, mai exact in luna aprilie. Doresc sa il inchid din lipsa de activitate. Trebuie sa merg cu actele de la infiintare in original la finante? Pentru ca eu de acolo am obtinut certificatul de inregistrare fiscala, de la RC m-au trimis la finante.
si inca o intrebare: daca am platit impozitul pe venitul estimat doar pe un trimestru, pentru a inchide pfa-ul trebuie sa achit toata valoarea pe tot anul?
Multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.

george-neagu a scris:

Sa aveti platile pentru anul trecut facute la zi.Mergeti la finante si verificati. Apoi mergeti la registrul comertului cu toate actele de la infiintare in original, completati un formular, platiti o taxa si apoi dupa cateva zile vi se emite certificatul de radiere cu care mergeti la finate pentru a vi se emite o decizie de impunere pentru aceste cateva zile din anul 2014.

Da, cu actele de la infiintare, de acolo de unde le-ati obtinut.
Trebuie sa aveti platit impozitul pe venit pana la data in care mergeti sa radiati pfa-ul, nu pe tot anul. Oricum veti depune D200 si se va emite o noua decizie de impunere pentru situatia realizata de fapt in aceste cateva luni de functionare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar pfa georgescug georgescug In anul 2006, fiind PFA Cabinet individual de Insolventa am intrerupt acesta activitate intrand ca asociat si formand o societate de forma SPRL unde dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pfa cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua, Am suspendat activitatea PFA (timp de 3 ani). Nu doresc sa reiau activitatea ca PFA .Puteti sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a face lichidarea ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar si mijloace fixe oroszstefanpfa oroszstefanpfa Ce se intampla cu obiectele de inventar si mijloacele fixe cand se inchide un pfa? Situatia in care se valorifica este reglementata in legislatie. ... (vezi toată discuția)