avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot parasi Romania cu minorul fara acordul celuilalt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot parasi Romania cu minorul fara acordul celuilalt parinte ?

Buna seara. as dori si eu sa stiu daca pot parasi romania cu fetita mea in varsta de 3 ani fara sa ii cer acordul tatalui ei, mentionez ca prin ordinul judecatoresc sa stabilit locuinta minorei impreuna cu mine,mama ei, cat si exercitarea autoritatii parintesti de catre mine. . .tatal ei avand doar "dreptul" de ai platii pensie alimentara lunar,ceea ce a uitat de mult timp sa mai faca si neavand drept de vizita a minorei. ce ma puteti sfatui ? Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 09:55, 14 Ianuarie 2014
daca exercitati singura autoritatea parinteasca, da, nu aveti nevoie de acordul tatalui.
veti afla cu siguranta daca hotararea e suficienta cand ii veti face copilului pasaport.
da, puteti parasi tara oricand fara acordul lui, deoarece aveti custodie exclusiva. Pentru neplata pensiei puteti face cerere de chemare in judecata si obligarea la plata a cuantumului restant, ori puteti demara procedurile de mediere, daca este o persoana cu care se poate discuta cat de cat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)