Doresc sa-i donez nepoatei mele in varsta de 13 ani un apartament. Mentionez ca am 2 copii iar ea este fica celui mai mare. Celalalt copil nu are nici o obiectie la aceasta donatie (sau mostenire).
Va rog sa-mi spuneti ce e mai indicat sa fac ca sa nu se poata ivi nici un incident in acest sens.
Buna ziua,
Ca actul sa fie inatacabil, pentru ca banuiesc ca la asta va referiti, va sfatuiesc sa efectuati o vanzare cumparare cu nepoata. Este forma cea mai greu atacabila de tranzactionare.
Diferentele de cost intre donatie si vanzare cumparare nu-s semnificative.
Totusi, o vanzare fara plata pretului e o donatie clara, in plus e vanzare catre descendent, adica si codul civil presupune asta, deci nici nu te chinui sa dovedesti ceva... in plus, platesti mai mult decat la o donatie... nu vad rostul.
Ca sa vedem cat de bine sta in picioare, trebuie sa calculam ce avere mai aveti dv., cat reprezinta acest apartament din acea avere, de ce doriti sa o lasati nepoatei si nu fiului (e minora, trebuie curator). Ajuta sa semneze si fii dv. ca-s de acord...
Pentru ca fiul meu are pe numele sau si al sotiei o casa cumparata cu credit ipotecar si nu as vrea sa fie afectat, pus in pericol, apartamentul care doresc sa-l dau nepoatei, de acest credit. Celalalt fiu a primit partea sa si de aceea nu are alte pretentii.
Donatie catre un minor
g_p
Bunicii vor sa-i doneze nepotului, in varsta de 5 ani, o parte din casa dar noi parintii nu suntem de acord . Se poate ca ei sa faca aceasta donatie impotriva ... (vezi toată discuția)