avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Spor vechime functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Spor vechime functionar public

Buna ziua, am o miva nelamurire in privinta sporului de vechime si nume: pana in luna noiembrie 2013 am avut un spor de vechime de 15% cu gradatia 3, salariu de baza fiind 1433 cu spor cu tot. Din decembrie 2013 mi sa modificat sporul de vechime cu gradatia 4 dar cand am primit fluturasul am avut surpriza sa constat ca nu mi sa dat 20% ci mai putin 2,9% la cei 15% pe care i-am avut.
Intrebare mea este de ce nu mi sa dat 5% la sporul de vechime ca sa fie in total 20% iar atunci cand voi ajunge sa trec pe gradatia 5 voi avea 20% si nu 22,5% cum ar trebui sa fie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lacramioara-elena , utilizator 16:12, 6 Februarie 2014
conform art. 11,alin 3 din legea 284/28.12.2010 ( actualizata) transele de vechime in munca se acorda conform celor 5 gradatii stabilite conform legii, respectiv la implinirea a 15 ani vechime in munca se acorda gradatia 4 incepand cu intai a lunii urmatoare adaugandu-se o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 3. - conform art. 10, alin.5 din legea sus mentionata , diferenta dintre doua clase de salarizare succesive este de 2,5% din salariul de baza........ -ex. 1433*2.5% sau 1,025=1469

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare oug 20/2016 - salariu nivel maxim alexj17 alexj17 Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situaţie: 2 angajaţi pe aceeaşi funcţie unul cu gradaţia 0 corespunzătoare tranşei de vechime de până în 3 ... (vezi toată discuția)
Calculul sporului de vechime in munca - gradatii, procente, legislatie oanaportar oanaportar - Va rog frumos sa ma ajutati si sa ma lamuriti in legatura cu calculul sporului de vechime in munca pentru personalul contractual dintr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu nou angajat VASILE TUDOREL VASILE TUDOREL Cu data de 01..02.2017 trebuie sa stabilim salariul pt. un analist programator debutant-studii medii- la o institutie publica( conform conditiilor publicate ... (vezi toată discuția)