Buna sera..Lucrez la o firma cu capital privat si v as ruga frumos sa faceti o analiza a ceea ce se intampla la locul de munca deoarece legea e cam ambigua si nu prea inteleg.
1 .angajatorul ne-a obligat sa semnam o cerere de CO Fara Plata de 5 zile lucratoare pe luna.Mentionez ca este a 2 a luna consecutiva cand ne obliga sa semnam aceste foi si ca programul este de 12 ore lucartoare pe zi urmatoarea fiind libera.
2. in urma semnarii acestei foi ne opresete 23 % din slariu lunar.angajatorul a motivat probleme financiare de criza
3.in perioada aceasta de 5 zile de CFP suntem obligati sa venim la munca la program normal.
4. a zis k urmeaza si a 3 luna cu CFP 5 zile si ca o sa recuperam cand se termina criza
5 mentionez k ne a mai taiat si bonurile de masa
6. Mai mentionez k firma nu si a intrerupt activitatea deloc in aceasta perioada
7. NU aveam sindicat
Ce e legal si ilegal din toata treaba asta? Si ce se intampla dak refuz sa semnez? Va multumesc anticipat
Da ,asta am observat si eu si de aceea am o retinere sa nu semnez.Si nici nu imi permit serviciile unui consultant autorizat.Deci suntem sortiti retinerilor din salariu. cu stima Cornel
Romanilor li se intampla lucruri rele din lipsa de respect de sine. Fara sa va asumati un risc nu veti avea cum sa castigati drepturile care vi se cuvin.Puteti semna acea cerere de concediu si sa alegeti sa stati acasa in zilele respective, sau sa refuzati semnarea lor. Angajatorul poate fi anuntat despre reclamatia la ITM in momentul in care face amenintari. Daca este afectat de criza nu ar avea activitate.................. si acest fapt poate fi spus direct angajatorului. Pana in final si salariatul este in criza si nu are ce manca in zilele in care este sclav.