avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intrarea in legalitate a unei constructi fara ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intrarea in legalitate a unei constructi fara autorizatie

Buna ziua,parinti mei sunt propietarii din 1985 al unui imobil situat in Bucuresti(parcela Bazilescu) pe care au cumparat-o cu chitanta de mana,neavand atunci buletin de Bucuresti. Incercand sa rezolv problema in 2006 la judecatorie mi-a fost respinsa cererea,pentru ca terenul fiind de 450mp,statul in baza unei legi data pe timpul comunismului iti lua parte din terenul din curte,iar judecatoria ma trimis mai intai la judecatorie pentru a obtine titlul de propietate si abea dupa acea se maerg din nou in instanta. Vazand ca ma incurc mai mult cu toate cerintele pe care judecatoria mi le cerea,am construit in regie proprie o casa nou in aceias curte. In 2009 am inregistrat-o la circa financiara si platesc impozit. Ce pasi ar trebui sa urmez pentru a intra in legalitate cu noua contructie? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ABIS Engineering SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 22:38, 16 Ianuarie 2014
Ultima oara când am auzit de un astfel de caz, rezolvarea a fost printr-o amenda de la primarie pentru executarea unei constructii fara autorizatie și apoi întocmirea unui dosar de de către un arhitect urmând ca la final sa se înceapă procedura de înscriere în cartea funciara a construcției. Primăria însă nu va emite niciun act pentru intrarea în legalitate a noii constructii pana nu veți prezenta cartea funciara a terenului pe care este construita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcelare teren Irina.Stefanescu Irina.Stefanescu Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am luat cu sora mea 10 ari de teren pe care i-am impartit in 2. Pe parcela noastra am inceput sa facem deja ... (vezi toată discuția)
Aprobare constructie copertina auto ContSters148855 ContSters148855 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce aprobari am nevoie pentru construirea unei copertine (un fel de garaj fara poarta) in curtea unui bloc care este asociatie ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan - curte constructii atomatom atomatom In extrasul de carte funciara este specificat pentru acest teren: Categorie de folosinta: curte constructii Suprafata: ... Observatii: loc de casa Sunt ... (vezi toată discuția)