avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deduceri sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deduceri sanatate

Stiu ca plata contributiei de sanatate se considera cheltuiala si se deconteaza pe PFA. Sunt unele cazuri in care asigurarea de sanatate de stat nu este suficienta. Cazul meu: Am mari probleme cu ochii si nu am gasit pana acum un cabinet cu aparatura necesara care sa lucreze cu CASS. In consecinta toate consultatiile si costul ochelarilor le patesc din buzunar. Se deconteaza, pe PFA, ceva din toate astea? Mai ales ca lucrez cu acte iar vederea este un element esential pentru desfasurarea activitatii. Rog raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ilbobass , utilizator 18:31, 14 Ianuarie 2014
Acele cheltuieli sunt de fapt plata serviciiilor medicale nu plata asigurari de sanatate, nu? Nu intra nici macar la asigurari private de sanatate. Nu se deconteaza.
Cand aveam SRL intrau pe medicina muncii. La PFA nu exista asa ceva?
Sau ideea ar fi sa inchei o asigurare privata de sanatate si sa platesc prin ea aceste servicii. Asigurarile private se deconteaza? Ideea este ca sunt destul de multii bani pe care ii platesc (cam 2.000 lei la 2 ani) si caut o modalitate de a-i deconta cumva.
In fond, mai mult sau mai putin, cred ca este o boala profesionala, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg nr. 1028/2006 privind cerinþele minime de securitate ºi sãnãtate în muncã referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare ALINA AGNES ALINA AGNES Buna ziua , in legatura cu Hg nr 1028/2006, daca lucrez la o firma de IT 8 ore pe zi cu o pauza de 30 de min, patronul e obligat sa ne asigure consultul ... (vezi toată discuția)
Acordare ochelari conform hg 1028/2006 marianadavid marianadavid Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate cu activitate de birou doreste sa deconteze angajatilor bani pentru acordarea de ... (vezi toată discuția)
Boli profesionale. probleme coloana anitsirc anitsirc Buna seara! Lucrez la birou, la calculator. De multe ori simteam dureri de spate.. dar de cateva luni tot timpul cat stau la birou, si acasa pe scaun ma ... (vezi toată discuția)