avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Expertiza judiciara / Obligatia expertului de a sesiza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Expertiza judiciara / Obligatia expertului de a sesiza Parchetului infractiunile descoperite in acte

Este obligat expertul numit de instanta de judecata pentru efectuarea unei expertiye juduiciare, de a sesiza organele de cercetare penala atunci cand descopera in actele Primariei inscrisuri false, distrugerea de documente contabile ce sunt in conexiune cu expertiza ce o executa, toate aceste fapte fiind omise si din Raportul de expertiza ?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 20:49, 10 Aprilie 2009
Buna intrebare. Dvs. ce ati face?sau eu?Toti cred ca avem obligatia de a sesiza o astfel de situatie. In primul rand, Important era sa fi retinut prin expertiza ce va interesa pe dvs.?!nu-i asa?

succes
av. Ileana Schwarz
ileana a scris:

Buna intrebare. Dvs. ce ati face?sau eu?Toti cred ca avem obligatia de a sesiza o astfel de situatie. In primul rand, Important era sa fi retinut prin expertiza ce va interesa pe dvs.?!nu-i asa?

succes
av. Ileana Schwarz

Expertul a sarit peste acest obiectiv spunand ca nu este de datoria lui de a baga oameni la inchisoare !
Onorarul a fost de 2500 RON pe care i-am achitat dar expertiya imi este defavorabila pentru nu doreste sa depuna la dosar nici documentele ridicate de la parata.
Cum stam cu profesionalismul ? Merge o plangere penala impotriva expertului ?
Am banuit ca asta o sa-mi spuneti( desi nu mi-am dorit). Intrebati-va in primul rand ce interes aveti. Sa vi se recunoasca un drept sau sa creati doar probleme unor persoane.
Daca plangerea penala va ajuta, atunci ar trebui sa o faceti impotriva celor care se fac vinovati de faptele indicate , si mai putin impotriva expertului ...care poate analizand propirul "interes" s-a gandit mai mult la familia lui.
Luati-va un avocat bun pana nu este prea tarziu.

succes
av. Ileana Schwarz
Este normal ca la primul termen dupa luarea la cunostinta a continutului raportului de expertiza in sustinerea cauzei sa solicitati instantei sa ceara expertului sa raspunda la toate obiectivele,astfel cum au fost stabilite de instanta prin incheierea de sedinta prin care acestea au fost dispuse de catre instanta.In cazul in care instanta va va respinge cererea de completare a raportului de expertiza,ceea ce nu cred,solicitati efectuarea unei noi expertize de catre doi experti,situatie valabila si in cazul in care raspunsurile expertului dupa completarea expertizei nu sunt de natura sa satisfaca.
Daca expertul nu si-a facut datoria de a sesixza porganele in drept,facet dvs. acest lucru.
In orice caz,se pare ca aveti nevoie de avocat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Expertul trebuie sa exprime o opinie rezonabila, bazata pe anumite principii stricte.Daca nu a "observat"incalcari flagrante ale legii, nu a procedat corect si poate fi tras la raspundere pentru opinia neconforma cu realitatea, dar nu intra in atributiile sale sa reclame faptele, dimpotriva.

Alte discuții în legătură

Exista vreun termen pentru citarea la expertiza? scarlet scarlet Este tot cel de 5 zile? sau se poate face un simulacru, adica iti trimit o recomandata azi si te citez pentru poimaine, desi tu primesti recomandata ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare somatie de plata miruna.c miruna.c in cazul in care debitorul nu semneaza confirmarea, nu raspunde la usa, nu se duce la posta sa si-o ridice, creditorul ce cale mai are sa recupereze creditul? (vezi toată discuția)
Transfer drept proprietate impexreval impexreval se poate transfera titlul de proprietate catre o firma noua sau catre persoana fizica in cazul in care avem poprire pe cont de la finante si avem spatii ... (vezi toată discuția)