avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract prin incetarea furnizarii unui ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract prin incetarea furnizarii unui serviciu

Incetarea furnizarii unui serviciu se poate considera ca o reziliere a contractului de furnizare a respectivului serviciu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:12, 15 Ianuarie 2014
Nu neaparat, dar depinde ce contract.
Scrie in contract ca incetarea furnizarii serviciului echivaleaza cu rezilierea contractului?
Contract sinalagmatic, ma gandeam la conditia rezolutorie.
Incetarea furnizarii unui serviciu (care a fost furnizat anterior), nu poate fi considerat conditie rezolutorie; ar fi fost conditie rezolutorie inainte de a fi serviciul furnizat, adica de exemplu : "daca pana la data de ... nu se furnizeaza serviciul respectiv, contractul se reziliaza". Cam asa vad eu.
raportat la vechiul cod, art.1020 Conditia rezolutorie este subinteleasa totdeauna in contractele sinalagmatice, in caz tind una din parti nu indeplineste angajamentul sau. nu cred ca trebuie expres stipulat in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract abonament vodafone sandut77 sandut77 Detin un abonament de grup pe firma(SRL). Mai am 3 luni pana expira contractul cu Vodafone. Am depus la Registrul Comertului cerere de dizolvare SRL la care ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune conventionala... ContSters4579 ContSters4579 ...ce spuneti...in cazul in care intr-un contract de v-ca unui imobil nu s-a platit decat un avans iar diferenta trebuia platita ulterior, in caz de neplata ... (vezi toată discuția)
Chirias care a plecat - inchidere contract unilateral? crobert crobert Buna ziua, Chiriasul nostru (firma) a \'disparut\' dupa neplata la 1..2 luni de chirie. Nu a platit nici asociatia si nici ultima factura de electrica. ... (vezi toată discuția)