avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire bancara

Am o poprire bancara si mi se iau toti banii din cont. Ce pot sa fac ca sa nu mi se ia toata suma? Sunt pensionara si ma intretin singura.Am inteles ca au voie sa imi retina doar 1/2 din venit.
Cel mai recent răspuns: hosumaria , utilizator 23:55, 15 Ianuarie 2014
Buna dimineata!
Mergeti la banca si faceti-le o notificare, sa va restituie tot ce v-au retinut in plus fata de cuantumul legsal de 1/3 din pensie. probabil ca nu au declarat scadenta anticipata, cardul e unul curent si prin contract se prevede ca va pot retine toata suma din cont. Oricum, clauza este abuziva, va incalca dreptul la viata. Amenintati-i cu plangere la ANPC, se vor speria si vor remedia. Daca nu remediaza, mergeti la ANPC si faceti plangere, vor rezolva ei problema pt dumneavoastra, cu o amenda consistenta acordata bancii.
Va multumesc mult de sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu sau hold colectare FlorinC82 FlorinC82 Buna ziua, banca la care am cardul de salariu precum si descoperire de cont mi-a pus hold colectare pe salariul intergral datorita faptului ca am ramas in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu tatuatu tatuatu am la banca un credit de 3 salari si mi sa pus oprire pe tot salariu si eu sunt singuru salariat in casa si am 5 copiii de intretinut banca are voie sa ... (vezi toată discuția)
Poprire dubla adi1404 adi1404 Buna ziua, Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu o speta legata de popriri. Pe salariul meu sunt deja 2 popriri puse, in contul de salariu se ... (vezi toată discuția)