In urma neintelegerilor parintii mei s-au hotarat sa divorteze. Apartamentul in care locuiesc ei mi l-au vandut cu act de vanzare-cumparare insa cu clauza: au drept de sedere amandoi. Cum vor proceda daca divorteaza si trebuie sa faca partajul? Ce se intampla cu apartamentul? Cine urmeaza sa ramana in apartament? As putea sa-l vand si sa cumpar unul mai mic pentru mama care este casnica si pe care o intretin eu?! Iar tata sa se mute in alta parte fara sa fiu obligat sa-i asigur si lui o locuinta pentru ca el munceste si se poate intretine singur?
Daca parintii au uzufruct acolo, il puteti vinde, insa ei tot vor avea dreptul sa stea acolo, noul proprietar nu se va putea folosi de acel imobil pana la decesul parintilor dv. daca uzufructul e viager.
SE poate face un partaj de folosinta, se evalueaza uzufructul... mai bine s-ar intelege, ca sa nu cheltuie nervi si bani fara sens...
Mai bine s-ar intelege si nu ar divorta!? Nu mai e nici o sansa! Multumesc frumos pentru raspuns! O sa studiez mai bine contractul casei si, eventual, o sa merg si la un notar pentru consiliere in cazul meu! O zi buna!
Acte apartament
oanabeatrice
buna ziua.eu sant noua pe acest site si am si eu o intrebare care m-ar bucura enorm dak as avea si un raspuns pentru ea, deci va rog mult dak puteti sa ma ... (vezi toată discuția)