avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate nerevizuibila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate nerevizuibila

Sunt nascuta la data de 26.08.1958.
Am total stagiu de cotizare realizat: 32 ani 4 luni 3 zile la data de 01.04.2009, cind m-am pensionat, cu pensie de invaliditate grad 3 ( dupa o mastectomie totala de sin, operata in 03.10.2007).
Mentionez ca am stagiu aferent grupei II de munca de 2 ani si 3 luni.
Cind pot trece la pensia de invaliditate nerevizuibila?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:03, 15 Ianuarie 2014
Legea 263/2010

ART. 79
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:

c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.

61 de ani si 2 luni - 5 = 56 de ani si 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie nerevizuibila romeoiorgu romeoiorgu in ce situatie un pensionar cu gradul III de invaliditate revizuibil, poate fi trecut ca nerevizuibil? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate cristiana59 cristiana59 Sunt nascuta in octombrie 1959 si am lucrat fara intrerupere din noiembrie 1982 pana in martie 2015,cand am fost pensionata medical ,cu termen de revizuire ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate silviappp silviappp Sunt pensionar de invaliditate gradul 2 din mai 2001,am implinit pe 26 noiembrie 2013 55 de ani si conform legii 263\\2010 se poate iesi la pensie fara ... (vezi toată discuția)