avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa nu corespunde cu planul casei
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa nu corespunde cu planul casei

Buna ziua,
Am cumparat o casa (construita 2012-2013), proprietarul avea cadastru si intabulare pe teren...dar nu si pe casa, avea autorizatie de constructie, tot. Solutia lui a fost urmatoarea: a facut cesiune pe autorizatia de constructie, el s-a ocupat de tot, a obtinut avizul de receptie pentru casa, avizul energetic, se face act vanzare cumparare pe teren si apoi pe numele nostru se face direct cadastru si intabulare cu tot cu casa. Problema mea este ca planul casei nu corespunde cu casa reala, lipsesc 2 bai si un birou, scara trebuia sa fie pe dreapta si e pe stanga......ce pot face eu ulterior ca planul si casa sa corespunda???
Cel mai recent răspuns: ABIS Engineering SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 22:26, 16 Ianuarie 2014
La intabularea construcției nu e neapărat nevoie de planul casei/releveu, procesul verbal de receptie finala la finalizarea construcției îl aveți cred deja, asa ca se poate face intabularea. Dacă doriți ca totul sa fie exact atunci luați legatura cu arhitectul care a elaborat dosarul pentru autorizatia de construire pentru a afla pasii necesari de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Act doveditor proprietate imobil Tarana Tarana Deci eu am cumparat un teren ,am obtinut autorizatie de construire ,am construit imobil si l-am intabulat la cadastru . Care este actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Compartimentare casa schimbată total Nick9n Nick9n Bună ziua. Am găsit o casă de cumpărat, însă compartimentarea casei, potrivit documentelor de la intabulare, nu corespund cu ce am văzut la fața ... (vezi toată discuția)