avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este data finalizarii unu Contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este data finalizarii unu Contract de Vanzare-Cumparare cu rest de plata?

Buna ziua,

Am un Contract de Vanzare-Cumparare semnat pe 3 Aprilie 2009, avant stipulat un rest de plata la date de 23 Aprilie 2009.
As vrea sa stiu care este considerata "data finalizarii contractului"?
Optiunile ar fi:
1) Data platii resului de plata, in 23 Aprilie 2009 sau
2) Data semnarii Contractului de Vanzare-Cumparare.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:23, 10 Aprilie 2009
... si mie mi s-a parut abuziva prevederea respectiva din contractul de intermediere, mai ales in conditiile in care am semnat a cel contract: numai eu cu agentul imobiliar (adica fara martori), pe inserat asa incat nu se vedea bine , in timp ce agentul imi spunea ca ceea ce semnez e doar o formalitate ca el sa dovedeasca la agentie ca a facut vizionarea , adica cumva sa ii arate sefului ca a muncit.
Nu stiu cat pot sa invoc cele mentionate mai sus in favoarea mea, faptul ca am fost numai noi, faptul ca nu se vedea bine si mai ales faptul ca mi-a spus ca semnez doar pentru ca el sa ponteze la agentie.
Data finalizarii contractului poate fi si data ultimului act de executare a ultimei obligatii sau a unei parti din ea... insa "la incheierea contractului final" mai poate insemna asta?
Mai incheiati vreun contract final? Pe 23 aprilie?

IN rest, puteti achita cat mai repede agentiei aratand in scris ca nu ati dorit vreun prejudiciu, doar ca nefiind o exprimare identica peste tot in cuprinsul contractului cu agentia si neavand vreo definitie a "contractului final", ati inteles ca data ultimului act in legatura cu CVC ar fi data de plata a comisionului.
Le multumiti pentru colaborarea fructuoasa bla-bla-bla...

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)