avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat, în timpul căsătoriei, un teren cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat, în timpul căsătoriei, un teren cu credit ipotecar obținut pe numele meu. Suntem în divorț, pot să-i cedez soțului acest credit?

Buna ziua. Am obtinut un teren prin credit ipotecar in anul 2008 inainte de casatorie, pe o perioada de 30 ani, pentru un teren. Creditul este pe numele meu, iar sotul este imputernicit. Dupa 4 ani de casatorie ne-am hotarat sa divortam. As dori sa stiu ce pot face in situatia asta, deoarece nu avem bani sa achitam acest credit si sa scapam de rate. As dori sa stiu daca pot sa ii cedez sotului acest credit. Mentionez ca el lucreaza in Germania, cu acte Ghewerbe. Daca el face dovada cu salariu, pot sa ii cedez lui acest credit? Va multumesc. O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna seara. Revin cu raspunsul la intrebarile de mai sus. Nu am vorbit in termeni bancari si imi cer scuze. Am citit contractul de ipoteca al terenului si scrie ca eu sunt "Garant Ipotecar Imprumutat", iar sotul este "Garant Ipotecar Coplatitor". O seara buna.
Asta inseamna ca ambii raspundeti in mod egal si in solidar pt credit.

Daca el face dovada cu salariu, pot sa ii cedez lui acest credit?

Da, daca vrea si el si daca vrea si banca. Intai vb la banca ca ea e mai greu de convins.
Buna ziua. Referitor la creditul mai sus mentionat, as dori sa stiu ce alte solutii as avea pt a rezolva problema creditului, avand in vedere ca nu avem banii pentru achitarea lui. Va multumesc.
Nu prea sunt solutii, daca nu platiti indiferent cine dintre dvs sotii, veti ramane fara bunul ipotecat si in executare silita daca nu se indestuleaza din bunul ipotecat. Vor executa pe mai departe alte bunuri din proprietatea dvs/ venituri.
E in interesul dvs sa ajungeti la un acord de plata cu banca.
Buna ziua si scuze.
Am revenit dupa mult timp deoarece nu am rezolvat nimic cu acel credit. Tin sa precizez ca noi am divortat la notariat si nu am facut partaj. Acuma daca solicitam sa facem partajul pentru acel teren luat cu credit ipotecar, credeti ca as putea fi scoasa din baza de date a bancii. Adica sa cedez fostului sot si el sa preaia creditul.
Va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)