avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat, în timpul căsătoriei, un teren cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat, în timpul căsătoriei, un teren cu credit ipotecar obținut pe numele meu. Suntem în divorț, pot să-i cedez soțului acest credit?

Buna ziua. Am obtinut un teren prin credit ipotecar in anul 2008 inainte de casatorie, pe o perioada de 30 ani, pentru un teren. Creditul este pe numele meu, iar sotul este imputernicit. Dupa 4 ani de casatorie ne-am hotarat sa divortam. As dori sa stiu ce pot face in situatia asta, deoarece nu avem bani sa achitam acest credit si sa scapam de rate. As dori sa stiu daca pot sa ii cedez sotului acest credit. Mentionez ca el lucreaza in Germania, cu acte Ghewerbe. Daca el face dovada cu salariu, pot sa ii cedez lui acest credit? Va multumesc. O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Ati incercat sa rezolvati ceva ? Pt un partaj cum va doriti si preluarea creditului, toata lumea trebuie sa fie de acord, dvs, fostul sot, banca..
cine a platit banca in anii astia ?
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Am fost la banca la care este imprumutul si mi-au spus ca sunt de acord sa imi dea acordul pt refinantare. Fostul sot a achitat si achita in continuare creditul direct in cont.
Nu dvs refinatati, ci fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)