avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii atic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii atic

Bună ziua!
Maică mea este administratoare la o asociație de propr., o scară de bloc care are la parter magazine. Magazinele sunt independente de asociație nu plătesc nimic, având contorizare,... separate de asociație, iar deasupra magazinelor este un atic (copertină), ei (poșta ) a fost somată de primărie să-și repare partea fiind pericol de accidentare, la care cei de la poștă au spus că-l reperă doar împreună cu asociația ei spun că: copertina constituie un bun aflat în proprietate comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică și în acordul de asociere. Asociația nu a făcut nici un acord. Aș dori să mă informați și bazele informației pe care mi le dați. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:03, 19 Ianuarie 2014
Daca furnizorul factureaza catre asociatie nu poate avea decat un tarif.
Altfel, orice beneficiar poate negocia cu un fuirnizor, prin contract, conditii, clauze si eventual tarife diferite. Dar acestea nu au legatura cu activitatea asociatiei de proprietari, cu preturile unitare stabilite intre furnizori si asociatiile de proprieatri, preturi ce sunt publice, transparente si egale pentru toate asociatiile indiferent ca sunt de proprietari, de locatari, ca au in componenta preoprietari de apartamente si/sau proprietari de spatii comerciale, agenti economici, persoane fizice sau juridice...
Noi avem in asociatie atat persoane fizice (proprietari de apartamente sau spatii cu alta destinatie) cat si juridice (proprietari de apartamente sau spatii cu alta destinatie) si pretul unitar este acelasi pentru toti. Spatiile cu alta destinatie apartin unor persoane fizice dar si unor SRL-uri, SA-uri, Primariei..., iar pretul unitar, repet, este acelasi.
Dar nu exclud sa fie altfel in late parti si de aceea am solicitat o clarificare.
Intr-adevar @thran are dreptate.
Persoanele juridice trebuie facturate diferit la pretul Gcal. Ca nu o face, asta este problema RADET (in cazul Bucurestiului). Sau o face partial.
Mie imi este ceruta in fiecare an de catre RADET situatia persoanelor juridice aflate in bloc. Am un cabinet stoma si un buticut, dar pana acum, desi le-am dat aceasta situatie in fiecare an, nu le factureaza diferit. Treaba lui, a RADET-ului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme la parterul blocului rebell_rose rebell_rose Buna ziua, La parterul unui bloc este un magazin alimentar. Patronul acestuia refuza sa plateasca cotele ce-i revin . Va rog sa-mi spuneti ce articol se ... (vezi toată discuția)
Magazinele din bloc turn contribuie la reparatii de acoperis? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Stau intr-un bloc cu 10 etaje.Parterul si jumatatea etajului 1 este ocupat de magazine. Locatarii de la ultimul etaj sunt ... (vezi toată discuția)
Magazin la parterul blocului cris69 cris69 Buna seara,la parterul blocului unde locuiesc sunt deschise doua magazine. Proprietarii respectivelor apartamente,de la parter, au inchiriat satiul un ... (vezi toată discuția)