avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj si Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj si Mostenire

Parintii mei au achizitionat un apartament impreuna acum 37 ani. In urma cu 24 ani tatal meu a decedat. De 20 ani mama traieste in concubinaj. Ce vreau sa intreb este daca partenerul ei are vreun drept asupra apartamentului sau imi revine apartamentul ,fiind singurul lor copil rezultat in urma casatoriei.
Partenerul mamei nu are nici un drept de mostenire asupra apartamentului.
La decesul mamei apartamentul o sa va revina dumneavoastra ca unic mostenitor.
Va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine
Atentie insa , sa nu se casatoreasca intre timp sau sa ii lase concubinului mostenire apartamentul, caz in care aveti dreptul doar la o anumita parte (rezerva succesorala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj-mostenire elena si ion sunt casatoriti, au doi copii ... Para81 Para81 Concubinaj-mostenire Elena si Ion sunt casatoriti, au doi copii Irina si Paul. Din diferite motive se despart dar nu divorteaza! Ion traieste de cca. 20 de ... (vezi toată discuția)
Un copil rezultat in urma unui concubinaj poate fi mostenitor la un imobil al mamei din prima casatorie? baran alina diana baran alina diana Mama mea a ramas vaduva in urma cu 27 de ani,cu doi copii din aceasta casatorie si o casa facuta impreuna cu defunctul sot.Dupa moartea sotului a continuat sa ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu e într-o relație de concubinaj. sunt copil unic, ce drepturi de moștenire avem eu și și concubina lui? ciprian20022003 ciprian20022003 As dori sa stiu care sunt drepturile mele de mostenitor in situatia urmatoare: Tatal si mama mea s-au despartit legal in urma cu 20 de ani. Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)