avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Emitere facturi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Emitere facturi

Buna seara,

Am un PFA de prin 2009, toate buna si frumoase pana anul acesta cand am emis facturi proforme la greu, dar n-am mai facut si facturi fiscale sau chitante pentru banii pe care i-am incasat. De obicei erau persoane fizice si nu ii interesa factura. In ultimele luni din 2013 am emis facturi la firme si am ramas cu facturile de la persoanele fizice nefacute.

Pot sa emit toate facturile in ultimele zile din 2013, chiar daca clientii (PF sau PJ) au achitat pe durata intregului an ?
Mai exact, daca un client mi-a platit prin banca in septembrie, pot sa emit factura in decembrie ? sau trebuie in aceeasi luna ? Ordinea facturilor (seria si data) vor fi crescatoare.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LegendKiller0507 , utilizator 19:32, 16 Ianuarie 2014
Buna seara,

V-as propune se aveti doua serii de facturi pentru anul trecut : una pentru persoane fizice si una pentru persoane juridice. Aceste doua serii le treceti in decizia de inseriere si numerotare a facturilor pe care trebuia sa o faceti la inceputul anului.
In aceasta varianta puteti emite facturile pentru persoane fizice cu data la care ati incasat , in ordine cronologica.
Ok, problema este ca am emise facturi pana in luna iulie (inclusiv firme care le-au bagat in contabilitate). Incepand cu luna iulie, am emis facturi anapoda si acum nu prea mai am ce face.
Majoritatea firmelor nu mi-au cerut factura la timp, pot sa emit in decembrie toate facturile pe care nu le-am emis sau trebuie in luna in care a achitat ?
Revin totusi cu intrebarea mea: am voie sa emit restul facturilor pe care nu le-am emis la timp in luna decembrie ? sau o alta solutie …

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am emis facturi dar am evidenta incasarilor Popu Popu Sunt PFA la norma de venit, cand am inceput activitatea inspectorul mi-a spus ca nu pot /nu trebuie sa emit facturi. Asta a fost prin 2001, eu tanar, ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)