avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere - "suma fixa" sau "procent"?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere - "suma fixa" sau "procent"?

Buna ziua!
In momentul de fata copii mei beneficiaza de pensie alimentara stabilita in suma fixa.M-am gandit sa cer in instanta ca aceasta pensie ca devina "procentuala" ( la 2 copii e 1/3 din venitul net?) Cum procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:02, 16 Aprilie 2009
Reactualizarea o sa o obtineti tot ca suma fixa, de fiecare data cand i se majoreaza venitul trebuie sa faceti o noua actiune.
Bun, i-mi fac mea culpa si revin reformuland intrebarea :
Cum se poate transforma pensia alimentara din "suma fixa " in procent" ?
De putut, stiu sigur ca se poate, in acest fel scap de o grija ( ca sa fac loc la altele...)....:((
anniela a scris:

Bun, i-mi fac mea culpa si revin reformuland intrebarea :
Cum se poate transforma pensia alimentara din "suma fixa " in procent" ?
De putut, stiu sigur ca se poate, in acest fel scap de o grija ( ca sa fac loc la altele...)....:((

Nu se poate!
imi pare rau sa contrazic pe ultimul utilizator, insa se poate, dar tine de practica fiecarei instante. trebuie sa faceti cerere in acest sens.

av zaharia f.
Eu nu cunosc o hotarare prin care oinstanta, stabilind pensia din suma fixa in cota din veituri sau procent, sa gaseasca o motivare.
Adica daca introduce cerere de marire si i se accepta, poate solicita si stabilirea procentuala a pensiei pe considerentul de a nu mai face actiune la fiecare noua marire... dar numai sa i se stabileasca in alt fel ca nu-i place doamnei, n-am intalnit.
Nu vad interesul sa se solicite modificarea exprimarii pensiei, odata ce nicio schimbare nu a intervenit in situatia veniturilor etc.
Nu gasesc nici temei legal si nici interes...
Sincer, mi se pare chiar un tip de cerere introdus cu rea-credinta. Din cele de la 108 indice 1, amendabil.
De aceea, sunt de acord cu J H.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie intretinere minor laurasimona laurasimona va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa cer recalcularea pensiei de intretinere si verificarea anuala a salariului fostului sot, pentru a nu face de ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara daciana1 daciana1 Buna ziua! Sunt in proces cu tatal copilului meu. Ieri am avut infatisare si trebuia sa depuna adeverinte cu veniturile. A venit avocata lui care a adus pe ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea ca norma de hrana sa fie luata la calculul pensiei alimentare?! cher cher Am urmarit de ceva timp discutiile de pe forum legate de parerile pro si contra privind posibilitatea luarii in calcul a normei de hrana la stabilirea pensiei ... (vezi toată discuția)