avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor - angajator din Danemarca intarzie plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor - angajator din Danemarca intarzie plata salariului

Buna ziua.Numele meu este Adrian , si acum ceva timp am lucrat in Danemarca cu contract de munca , dupa incheierea contractului bani nu mi au fost virati in cont desi a trecut mai bine de o luna . ...... As dori sa stiu daca pot da in judecata angajatorul danez?? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian1992 , utilizator 11:24, 16 Ianuarie 2014
In situația apariției unui conflict de muncă, lucrătorul respectiv trebuie să efectueze următorii pași în vederea rezolvării acestuia, astfel:
- informarea sindicatului la care aceste este membru ce va încerca prin proprii reprezentanți
să medieze conflictul de muncă dintre angajat și angajator;
- dacă în urma acțiunii menționate la pc. 1 nu se ajunge la o înțelegere, se poate solicita
intervenția Inspecției Muncii;
- dacă nici în urma acțiunii menționate la pc. 2 nu se rezolvă problema, cazul trebuie adus în
fața unui judecător.
Contacte Inspecţia Muncii din Regatul Danemarcei (National Labour Market Authority) adresa: Njalsgade 72 A, 2300 Copenhagen, site: [ link extern ]
Va multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani vacanta dk si salar neplatit t8mazo t8mazo Buna ziua. Am lucrat in danemarca iar dupa un an e dreptul tau sa iti ceri banii de vacanta. adica 12,5% din fiecare salar din respectivul an. In aprilie i-am ... (vezi toată discuția)
Danemarca claudiu19782 claudiu19782 Buna ziua! Am lucrat in Danemarca la un angajator roman. Acesta ,desi am semnat un contract cu el nu a platit taxele catre statul denez,dar mi a oprit din ... (vezi toată discuția)
Danemarca Berbec24 Berbec24 Bună ziua, ma poate ajuta și pe mine cineva în legătură cu o problema, am lucrat de pe data de 5.11 pana pe 1.12 în Danemarca cu o companie daneza ca ... (vezi toată discuția)