avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani vacanta DK si salar neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani vacanta DK si salar neplatit

Buna ziua. Am lucrat in danemarca iar dupa un an e dreptul tau sa iti ceri banii de vacanta. adica 12,5% din fiecare salar din respectivul an. In aprilie i-am cerut si eu cu ajutorul platformei lor online dar nu mi-au ajuns in cont. Cand am sunat am aflat ca ei i-au transferat intrun cont din insulele feroe si ca ei nu mai pot face nimic. Am incercat sa contactez respectiva banca sa vorbeasca intre ei dar nici un raspuns.
Angajatorul considerand ca am prea multe ore suplimentare mi le-a transformat in ore normale astfel platindu-mi-le ca pe un nou salar dar a trecut o luna de cand trebuia sa-i primesc. Ce pot face in aceste privinte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 28 Iunie 2014
Pentru Danemarca:
In situația apariției unui conflict de muncă, lucrătorul respectiv trebuie să efectueze următorii pași
în vederea rezolvării acestuia, astfel:
- informarea sindicatului la care aceste este membru ce va încerca prin proprii reprezentanți
să medieze conflictul de muncă dintre angajat și angajator;

- dacă în urma acțiunii menționate la pct.1 nu se ajunge la o înțelegere, se poate solicita
intervenția Inspecției Muncii;

- dacă nici în urma acțiunii menționate la pct. 2 nu se rezolvă problema, cazul trebuie adus în
fața unui judecător.
Contacte Inspecţia Muncii din Regatul Danemarcei (National Labour Market Authority) adresa:
Njalsgade 72 A, 2300 Copenhagen, site:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - angajator din danemarca intarzie plata salariului Adrian1992 Adrian1992 Buna ziua.Numele meu este Adrian , si acum ceva timp am lucrat in Danemarca cu contract de munca , dupa incheierea contractului bani nu mi au fost virati in ... (vezi toată discuția)
Danemarca claudiu19782 claudiu19782 Buna ziua! Am lucrat in Danemarca la un angajator roman. Acesta ,desi am semnat un contract cu el nu a platit taxele catre statul denez,dar mi a oprit din ... (vezi toată discuția)
Danemarca Berbec24 Berbec24 Bună ziua, ma poate ajuta și pe mine cineva în legătură cu o problema, am lucrat de pe data de 5.11 pana pe 1.12 în Danemarca cu o companie daneza ca ... (vezi toată discuția)