avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua .As dori sa stiu daca dupa decesul unuia din soti , neavand copii, pe langa sotie , care este coproprietar cu 1/2 fratele mai are drept la mostenire si daca da ce cota din partea decedatului? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: artur1971 , utilizator 06:04, 17 Ianuarie 2014
Fratele fiind colateral privilegiat, daca nu mai exista descendenti sau ascendenti ai defunctului, are jumatate din mostenire, adica 1/2 din cei 50% (cota defunctului din apartament).
jumatate din partea fratelui decedat, adica 1/2 din 50%
Dar daca decedatul ar face un testament in favoarea sotiei , ar mai putea fratele sa primeasca ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in timpul vietii, parintii mei au dat apartamentul ... relu65 relu65 Buna ziua.In timpul vietii, parintii mei au dat apartamentul lor, fratelui meu si sotiei sale prin act notarial de vanzare-cumparare.Fratele meu a decedat si ... (vezi toată discuția)
Cand are sotia dreptul la casa mostenire de la parinti a sotului breaza54 breaza54 Buna ziua! Va prezint urmatoare situatie: suntem doi frati. eu am doi copii si fratele meu este casatorit dar nu are copii. Parintii au decedat si am ramas cu ... (vezi toată discuția)