avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare ...la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare ...la negru

in contractul meu incheiat cu angajatorul scrie ...program de lucru 8 ore zilnic, 5 zile pe sapamana.
dar pe mine ma chemau la munca in fiecare sambata,cate 5 ore, iar programul de lucru zilnic ,de luni pna vineri era de 10-11 ore. problema e ca imi mai dadeau niste bani la salariu....ca si cum orele suplomentare ar fi fost efectuate la negru. daca era sa fi fost platite legal acele ore,banii pe care i-as fi primit pt ele ar fi fost mult mai multi. problema e ca nu au trecut acele ore niciodata in vreun pontaj sau stat de plata...iar eu abia acum am aflat,de cateva zile. mi-au adus niste state de plata pe intreg anul trecut sa...le semnez...pana atunci...nimic...nici state de plata ,nici fluturasi....
sunt destui oameni care ma vedeau in fiecare sambata la serviciu....pt ca lucram la patron si sotia lui acasa. iar in zilele lucratoare,de la ei de acasa,dupa 8 ore...ma chemau la sediul firmei,inca 3 ore.
acum sunt in perioada de preaviz,orice intrebare le pun legata de palta anumotor drepturi ii enerveaza....le spun ca am gasit legi pe internet care ma indreptatesc sa le pun aceste probleme sau intrebari si ...drept urmare...ieir,mi-au spus sa nu ma mai duc la serviciu in zilele care au ramas pana la sfarsitul preavizului...adica pana pe 15 aprilie. si ca imi vor ponta si plati oricum aceste zile ramase. fectiv nu mai vor sa ma vada pe acolo ...pt ca ii...incomodez.... au fost probleme si cu neplata la timp a unor concedii mediclae,sau calcularea gresita (voit sau nu) a acestor concedii medicale. cum ramane cu munca la negru a orelor suplimentare si platite necorspunzator....si cu aceste zile de preaviz ...in care ei au spus ca sa nu ma mai duc ,dar ca mi le vor plati???daca ma vor pacali si nu mi le platesc???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:12, 10 Aprilie 2009
Daca preavizul a fost acordat la initiativa angajatorului acesta este obligatoriu sa va fie platit. Cu prezenta insa aveti obligatia legala sa mergeti la servici 4 ore/zi.
Orele suplimentare se achita conform legii. Pentru aceste aspecte se poate face o petitie catre ITM al judetului unde lucrati, iar in cazul in care nu se solutioneaza favorabil se poate face actiune in instanta, motivata desigur.
1. Ar fi fost mai bine daca relatati mai clar si mai coerent problemele dvs. pentru a intelege mai bine ca va nemultumeste.
2. Sa inteleg ca vi s-a inmanat o scrisoare de preavizare in vederea concedierii?
3. De cat timp sunteti in situatia pe care o prezentati? De ce nu v-ati revoltat pana acum? Ati asteptat sa primiti preavizul de concediere?
4. Puteti face o sesizare la ITM in care sa relatati toate cele de mai sus, dar gasiti o forma mai buna de exprimare ca altfel nu intelege nimeni ce doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite la ,,negru'' ContSters142651 ContSters142651 M-am angajat la o firma care nu ofera fluturas de salariu,nu explica cum este platita ora suplimentara,te obliga sa stai peste programul de lucru si sa vii ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva iulia1991 iulia1991 Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: am lucrat un an jumate la o cafenea. In data de 27.03 am vb cu patronii sa mi dea 2 saptamani, restul din concediul ... (vezi toată discuția)
Angajator care nu respecta codul muncii RealZZZZ RealZZZZ Buna ziua, am o problema legata de locul de munca. Aceasta ar fii cam asa: M-am angajat la o firma din Timisoara iar in contractul meu de munca, este ... (vezi toată discuția)