avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprietati sotie executate pentru datorii ale sotului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Proprietati sotie executate pentru datorii ale sotului ?

Buna ziua,

In cazul in care sotul detine o societate in faliment recuperarea debitelor se poate extinde asupra veniturilor sotiei sau a bunurilor : un apartament dobandit inainte de casatorie insa ulterior casatoriei sotul a semnat (nu in calitate de co-debitor) un act aditional la contractul de credit imobiliar aferent acestuia.Mentionez ca sotul nu are venituri de o perioada de 4-5 ani, fiind coasiguratul sotiei.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:12, 18 Ianuarie 2014
Buna ziua,


Nu, nu pot executa silit decat bunurile proprii ale sotului debitor. apartamentul este al dvs, bun propriu.
Bunurile proprii sunt proprii si bunurile firmei ale firmei. Daca nu ati garantat cu bunurile proprii un imprumut al societatii nu pot sa va ia nimic din bunurile proprii. Daca la verificare se gaseste ca v-ati falimentat in mod voit firma atunci raspundeti cu bunurile propri (ati luat bani din firma, ati vandut la preturi derizorii active, ati facut contracte abuzive in care firma pierde oricum ai da-o ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita laurateodora laurateodora daca apartamentul este obtinut de catre sot in urma unui partaj cu fosta sotie dupa casatoria noastra banca ma poate executa pe acest apartament sau numai pe ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi gps gps buna ziua, sotul meu este actionar la o firma aflata in reorganizare. in 2008 am semnat si eu, ca sotie, si el, ca actionar un bilet la ordin la ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)