avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

suntem 8 nepoti , avem un teren de 2 ha de la bunica noastra decedata si dorim sa facem succesiune . va rog sa-mi spuneti cum este mai convenabil prin actiune ijn instant sau la notar?mentionez ca 3 dintre verii mei nu doresc acest lucru , cum ii pot determina sa incepem succesiunea?
noi cei 8 nepoti provenim de la cei 3 copiii ai bunicii care sunt si ei decedati . va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 11:52, 16 Ianuarie 2014
Trebuie sa stati de vorba cu ei si sa vedeti de ce nu doresc sa deschida succesiunea, care le este intentia cu privire la succesiune. Sunteti in relatii bune?
Sigur ca cel mai usor ar fi la notar.
Dar daca nu se poate asa, atunci ramane instanta.
incercati sa discutati cu ei, eventual demarati procedurile pentru o mediere a conflictului si prin discutii puteti cadea la un acord de mediere. e cea mai rapida si mai putin constisitoare cale, decat sa mergeti in instanta. La notar nu puteti merge daca nu sunteti cu totii pusi de acord. Medierea va poate ajuta foarte mult in cazul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fanicafana fanicafana suntem 8 nepoti rezultati de la 3 copiii ai bunicii mele care dorim sa facem succesiunea drepturilor de la bunica noastra , menstionez ca nici parintii nostrii ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici fcarmenita fcarmenita Buna ziua, As dori cateva sfaturi ; problema este urmatoarea: Tatal meu impreuna cu fratii si surorile lui (7 la numar) au ramas mostenitorii casei si ... (vezi toată discuția)