Pe site-ul DNA s-a trimis o sesizare online: unde se pot raporta probleme ale unei firme, DNA a trimis intrebarea la procuratura Bucuresti. Un procuror a contactati persoana respectiva, aceasta a spus ca nu doreste sa depune sesizare si ca nu mai doreste sa vorbesca despre subiect. Mentionez ca sesizarea online nu de fapt o sesizare si nu au fost date informatii exacte pentru a fi investigate.
In acest caz in care nu se doreste sa se depuna sesizare cazul este inchis sau procuroriii vor insista,vor cita persoana, etc.?
Multumesc
Sesizarea transmisa on-line a fost inregistrata cu nr. de inregistrare.
Comunicarea facuta de DNA parchetului s-a facut cu nr. de inregistrare.
Prin urmare inchiderea sesizarii nu se poate face decat prin emiterea unui document care sa stabileasca modalitatea de rezolvare a sesizarii.
Nu cred ca DNA-ul se joaca cu sesizarile transmise.
Se iau in considerare orice sesizari, persoana care a trimis sesizarea a fost identificata, aceasta va trebui sa dea o declaratie din care sa reiasa ca a trimis o sesizare fara obiect sau ca isi retrage sesizarea.
Din cate am inteles a vorbit telefonic cu procurorul si I-a spus ca nu doreste sa faca sesizare
Mai mult sesizarea a fost sub forma de intrebare fara detalii.
Am inteles ca se poate inchide din oficiu...
Asa este? Poate cineva care s-a mai lovita de aceasta speta stie sa raspunda cat mai la obiect.
Multumesc
Multumesc am citit insa nu s-a facut o sesizare cf cod penal. Tot pe site se precizeaza ca ce se trimite online nu este de fapt o sesizare... De aici Confuzia. [ link extern ]
In cazul acesta nu inteleg care este rostul sesizarii unor fapte de coruptie prin metodele mentionate (on-line, email, telefonic)! Probabil doar ptr a arata ca DNA-ul are "activitate".
Sesizarile sunt in fapt anonime daca persoana nu isi declina identitatea adevarata.
Daca suni fara motiv la 112 poti fi identificat si amendat pentru apelarea fara motiv.
In schimb daca suni sesizezi fara motiv DNA-ul nu patesti nimic. Sau cel putin nu este mentionat nimic pe site despre o eventuala sanctiune in cazul sesizarii fara motiv.
Plangere penala
you
buna ziua am si eu o intrebare care suna cam asa: mi se poate cere de catre politistii dintrun alt judet,telefonic,sa le transmit prin posta o declaratie cu ... (vezi toată discuția)