leusan a scris:
Am uitat sa precizez,scuze.Actiune este introdusa pe vechiul cod.
Si totusi,.
Cum este respectat dr la aprare de care Constiotutia face vorbire?
dac omul a fost bolnav(este bolnav cronic) si nu se poate prezenta si face cerere de avocat .chiar nu se poate lua in seama?
Daca omul era bolnav la termenul de judecata si a depus cerere de amanare pentru a-si angaja avocat dupa parerea mea trebuia incuvintata.
Daca avea avocat angajat apare o problema.
Astfel, daca avea avocat angajat iar acesta nu s-a prezentat insemna ca are avocat angajat.
Daca avocatul depunea cerere de amanare pentru imposibilitate de prezentare si dovedea iarasi ar cam fi trebuit sa se amane.
Nu am auzit niciodata sa sune ICCJ la o alta instanta si sa spuna ca avocatul este ocupat.
Situatia dupa parerea mea cam trebuia sa se intample in felul urmator, asa cum de altfel lucrez eu.
De foarte multe ori am delegatie avocatiala doar pentru un termen de judecata.
Aceasta insemna ca omul nu avea avocat la data judecatii si se putea solicita un termen pentru angajarea de aparator.
Aici se putea discuta totusi varianta ca ar fi avut posibilitatea de a-si angaja alt avocat deoarece nu mai avea avocat.
La instantele penale se obliga in mod obligatoriu in astfel de cazuri care sunt insa extrem de rare.
La instanta civila se putea acorda termen intrucat din moment ce a fost angajat avocat nu este vorba de exercitarea cu rea-credinta a unui drept.
Oricum, la bataia de joc care exista in privinta celeritatii judecatii chiar nu cred ca conta o amanare cand sunt multe amanari aiurea de multe ori.
Avocatul se putea gandi ca ar fi putut exista probleme si ar fi putut sa scoata si cu forcepsul o amanare.
Adica mai cu japca...ca sa fiu mai explicit...fara prea marea placere a instantei...
Tot la fel, avocatul putea anunta rezilierea contractului la instanta si se putea acorda un alt termen de judecata.
Este vorba de ipoteza in care avocatul rezilia contractul pentru neplata onorariului.
Si partea putea rezilia contractul de asistenta juridica in sedinta publica si se amana.
Adica partea nu mai vroia sa fie aparat de acel avocat si solicita un termen sa isi angajeze alt avocat.
Ipotezele pot fi mai multe ca si variante deviate dar cred ca este suficient si edificator cat am expus.