avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ROG RASPUNS URGENT PT.DAUNE DACIA LOGAN
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ROG RASPUNS URGENT PT.DAUNE DACIA LOGAN

SUNT PROPRIETARUL UNEI MASINI DACIA LOGAN BREAK,AFLATA IN GARANTIE,ACHIZITIONATA DE UN AN SI SASE LUNI.IN TIMPUL MERSULUI AM AVUT PROBLEME CU INSTALATIA MASINII,MAI EXACT A LUAT FOC MASINA.AM DUS-O LA REPREZENTANTA DACIA DIN ZONA ,URMAND SA SE PRONUNTE ASUPRA DEFICIENTELOR.S-A CONSTATAT CA EXISTA PROBLEME DE 'FABRICA",NEIMPUTABILE PERSOANEI MELE.INTRUCAT NU NAI AM INCREDERE IN ACEASTA MASINA,CHIAR DACA VOR FI REMEDIATE PROBLEMELE,DORESC SA MI SE DEA IN SCHIMB O ALTA MASINA NOUA,DACA ESTE CAZUL SA PLATESC O DIFERENTA DE VALOARE ,DAR AS CONSIDERA CORECT SA SE COMPENSEZE DIFERENTA DE PRET CU EVENTUALE DAUNE MATERIALE CE AR PUTEA FI NEGOCIATE,FAMILIA FIINDU-MI INCA IN STARE DE SOC DATORITA INCIDENTULUI PETRECUT,SI EXPUNEREA LA UN PERICOL FIIND DESTUL DE MARE.VA ROG SA-MI SPUNETI CARE SUNT POSIBILITATILE LEGALE DE DOBANDIRE A UNEI ALTE MASINI NOI,DE ACELASI FEL,IN SCHIMBUL CELEI COMPROMISE.DORESC SA MA AJUTATI CAT MAI URGENT CU ACEST RASPUNS INTRUCAT SUNT IN IMPAS SI NU STIU CUM AR TREBUI SA ABORDEZ PROBLEMA IN MODUL CEL MAI SERIOS SI LEGAL CU FIRMA DISTRIBUITOARE.MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 19:41, 12 Aprilie 2009
Poţi aştepta matale mult şi bine altă maşină...Conform legii şi contractului de asigurare, numai dacă ai poliţa CASCO cu prima plătită la zi îţi vor calcula valoarea maşinii şi-ţi vor da o sumă de bani ca daună totală, asta dacă ai plătit-o cu banii jos. Dacă o ai luată prin bancă, poliţa va fi cesionată în favoarea băncii adică banca va lua banii, matale urmând să îţi iei altă maşină atunci când vei avea bani. Despre daune materiale altele decât cele datorate exclusiv incendiului... poţi să le pui cruce liniştit. ªi crede-mă pe cuvânt că am trecut prin ce ai trecut matale şi ştiu ce vorbesc.
Si eu cred ca este greu dar m-am gandit sa va spun ce am citit cu privire la garantii.
Potrivit legii,orice lipsa de conformitate aparuta intr-un termen de 6 luni de la data livrarii produsului este considerata a fi existat la momentul livrarii.Dupa trecerea acestor luni ,consumatorul trebuie sa faca dovada ca aceasta lipsa de conformitate a existat la momentul livrarii.Nu stiu in ce masura aveti dovada ce aceste deficiente sunt din fabrica,cum ati scris.
Ca modalitate de remediere-este si inlocuirea produsului,aceasta nu trebuie sa fie disproportionata sau imposibila.Aici ati putea invoca inconvenientele care v-au fost cauzate.
Despre garantiile asociate privind vanzarea produselor gasiti in Legea 449/2003 republicata 2008 si in Directiva 1999/44 EC a Parlamentului European si a Consiliului.
Masina in proportie de cat % a fost avariata de incendiu ?? Pt ca la avarii mici nu o sa iti dea nimeni o masina noua !!
Sper sa iti rezolvi problema ... dar putine sanse de castig . Sa scri in ce proportie ti-a fost afectata masina .
Asigurarea si garantia legala sunt diferite.
Prin contractul de asigurare se acorda despagubirea la producerea evenimentului asigurat.Este vorba despre o despagubire in bani,nicidecum o restituire in natura.
Potrivit legii la care am facut referire,cu indeplinirea anumitor conditii,este posibila inlocuirea produsului vandut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentanta auto refuza sa imi repare masina noua robert.bogos robert.bogos Buna ziua ! Am avut recent un accident minor cu o masina noua Dacia. Nu a fost vina mea, deci urmeaza sa imi repar masina prin asigurarea RCA a celui care m-a ... (vezi toată discuția)
Ne asumare dauna dacia service moldo2406@yahoo.com moldo2406@yahoo.com Bună ziua. In 2023 am achiziționat o Dacia Logan nouă prin programul rabla, iar în acest context am decis că tot ce ține de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - victima imi cere despagubiri, dar nu este proprietarul masinii Biliboaca Biliboaca Am avut o coliziune, cand intrand intr-o depasire am lovit o dacia 1300 condusa de un cetatean cu alcoolemie de 0.08.Nu mai conteaza imprejurarile(ceata ... (vezi toată discuția)