avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata catre stat, amenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata catre stat, amenda

Buna ziua, am nevoie urgenta de un raspuns!!! Tatal meu si-a dat in judecata cei 3 frati si Consiliul Local pt uzucaparea unui imobil si pt constatarea calitatii de unic mostenitor. In sept 2013, procesul s-a finalizat printr-o hotarare, acum definitiva, prin care tata a castigat. Cei trei frati, paratii, sunt obligati la plata unor cheltuieli de judecata in valoare de 2600 lei catre stat (pt ca statul l-a scutit pe tata de plata acestei sume printr-un ajutor public judiciar). Ei nu se afla in tara si au primit deja amenda pentru neplata sumei. Vreau sa platesc EU aceasta suma. Cum fac?Unde platesc? E suficient sa ma duc la finante si sa fac plata eu si apoi sa depun dovada la registratura? stiu ca o plata o poate face oricine. E asa si in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 15:58, 17 Ianuarie 2014
Fratii tatalui dumneavoastra au primit probabil somatii si titluri executorii de la finante in vederea achitarii cheltuielilor de judecata. Daca asa s-a intamplat mergeti cu aceste inscrisuri la finante si achitati sumele respective in numele lor. Dovezile de plata/chitantele pastrati-le pentru orice eventualitate, nu trebuie depuse la dosar. Spun sa pastrati chitantele pentru ca daca ulterior finantele mai emit alte somatii pentru aceleasi sume sa puteti sa faceti dovada ca au fost achitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari deeaforu deeaforu Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de ... (vezi toată discuția)
Restante asociatie popacorina popacorina Buna ziua, ma numesc Popa Corina, nu stiu daca scriu unde trebuie, dar as avea o intrebare in legatura cu o restanta la intretinerea la bloc: presedintele ... (vezi toată discuția)
Imobiliar: cum recuperez investitiile facute in apartamentul proprietatea tatalui? colibas valentin colibas valentin Buna ziua in urma cu 7 ani am inceput sa investesc in apartamentul tatalui meu unde locuiesc si in prezent sunt casatorit si am si un copil problema mea este ... (vezi toată discuția)