Buna ziua, am nevoie urgenta de un raspuns!!! Tatal meu si-a dat in judecata cei 3 frati si Consiliul Local pt uzucaparea unui imobil si pt constatarea calitatii de unic mostenitor. In sept 2013, procesul s-a finalizat printr-o hotarare, acum definitiva, prin care tata a castigat. Cei trei frati, paratii, sunt obligati la plata unor cheltuieli de judecata in valoare de 2600 lei catre stat (pt ca statul l-a scutit pe tata de plata acestei sume printr-un ajutor public judiciar). Ei nu se afla in tara si au primit deja amenda pentru neplata sumei. Vreau sa platesc EU aceasta suma. Cum fac?Unde platesc? E suficient sa ma duc la finante si sa fac plata eu si apoi sa depun dovada la registratura? stiu ca o plata o poate face oricine. E asa si in cazul asta?
Fratii tatalui dumneavoastra au primit probabil somatii si titluri executorii de la finante in vederea achitarii cheltuielilor de judecata. Daca asa s-a intamplat mergeti cu aceste inscrisuri la finante si achitati sumele respective in numele lor. Dovezile de plata/chitantele pastrati-le pentru orice eventualitate, nu trebuie depuse la dosar. Spun sa pastrati chitantele pentru ca daca ulterior finantele mai emit alte somatii pentru aceleasi sume sa puteti sa faceti dovada ca au fost achitate.